Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliitto: Tampereen puhdistamotyömaalla on hyväksikäytetty ukrainalaisia työntekijöitä – ”Ylittää kaikki rajat”

Ukrainalaisia sotapakolaisia on siirretty kevytyrittäjiksi, joille maksetaan alle puolet asianmukaisesta laskutuksesta. Työmaan pääurakoitsijoina on työyhteenliittymä Kreate ja rakennusyhtiö Aki Hyrkkönen oy.

Rakennusliiton mukaan Sulkavuoren puhdistamotyömaalla on paljon epäselvyyksiä ulkomaalaisen työvoiman työehdoissa. Vastuussa ovat sen mukaan täkäläiset urakoitsijat.

Tampereen Sulkavuoren jätevedenpuhdistamon työmaalla on Rakennusliiton tarkastuksessa paljastunut laaja työperäinen hyväksikäyttö.

Ukrainalaisia sotapakolaisia on siirretty niin sanotuiksi kevytyrittäjiksi, joille maksetaan alle puolet asianmukaisesta laskutuksesta. Työmaan johdon mukaan ukrainalaiset on Suomeen välittänyt latvialainen hyväntekeväisyysjärjestö. Rakennusliiton mukaan kyseessä on työvoimaa vuokraava latvialainen yritys SIA UNA R.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakennusliitto: Tampereen puhdistamotyömaalla on hyväksikäytetty ukrainalaisia työntekijöitä – ”Ylittää kaikki rajat””

  1. Koittakaas nyt päättää – ei yrittäjille makseta palkkaa, vaan laskun mukaan, joten jotain mätää tässä hommassa ja uutisoinnissa on.

    Toinen asia on urakoiden ihan vakiona oleva ketjutuskielto, ei tällaisilla yrittäjillä pitäisi olla edes mahdollista kohteessa toimia!!

Viimeisimmät näkökulmat