Kokeile kuukausi maksutta

Seurasaaressa alkaa erikoisen paviljongin purku

Helsingin kaupunki purkaa Seurasaaressa sijaitsevan väliaikaiseksi rakennetun Kalevalakehto-paviljongin.

Kalevalakehto vuonna 2010. Nykyisin rakennus on täysin harmaa. Kuva: Marita Haukemaa

Purkutyöt alkavat helmikuussa. Alunperin Kalevakehto-nimiseksi ristityn rakennuksen oli tarkoitus olla käytössä vain noin kolmisen vuotta, mutta  sen elinkaarta on venytetty vuosi vuodelta ja lopulta se kasvoi vajaaksi jääneeseen 13 vuoteen.

Kalevalakehto on vuonna 2010 yhdysvaltalaisen arkkitehdin Travis Pricen johtaman amerikkalais–suomalaisen arkkitehtiopiskelijaryhmän luoma moderni paviljonkimainen rakennus. Suunnittelu tehtiin Yhdysvalloissa ja rakennuksen kokoaminen kesti Seurasaaressa yhdeksän päivää. Lue tästä lisää erikoisesta arkkitehtuuri- ja rakennusprojektista.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Seurasaaressa alkaa erikoisen paviljongin purku”

Viimeisimmät näkökulmat