Kokeile kuukausi maksutta

Vuonna 1852 valmistunut kasarmirakennus käy läpi taloteknistä peruskorjausta Suomenlinnassa – Hankkeessa vaalitaan 1970-luvun sisäarkkitehtuuria

Suomenlinnassa on meneillään monivuotinen hanke, jossa niin sanotun Varuskuntakorttelin kaikkiin neljään rakennukseen toteutetaan talotekninen peruskorjaus. Rakennuksista kaksi on jo korjattu, ja nyt on työn alla suurin, Vaasan kasarmina tunnettu talo.

Vaasan kasarmin takapihalla on tilaa rakennusmateriaaleille. Rakennuksen maalipintaa ei tässä yhteydessä kunnosteta. Kuva: Jussi Helttunen

Vaasan kasarmi rakennettiin vuosina 1848–1852 Venäjän merisotalaivaston kasarmiksi. Vaasan kasarmiksi rakennusta alettiin kutsua, kun se oli 1950-luvun alusta vuoteen 1964 Vaasan Rannikkotykistöpatteriston käytössä. Varuskuntakorttelin muut talot rakennettiin vuosina 1839–1842. Kaikki rakennukset muunnettiin vuokra-asunnoiksi 1970-luvulla.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuonna 1852 valmistunut kasarmirakennus käy läpi taloteknistä peruskorjausta Suomenlinnassa – Hankkeessa vaalitaan 1970-luvun sisäarkkitehtuuria”

Viimeisimmät näkökulmat