Kokeile kuukausi maksutta

Uutuuskirja: Intohimo piirtämiseen ajoi Alvar Aallon arkkitehdiksi

Rakennuslehden toimittajan Jukka Lyytisen kirja Nuori Alvar Aalto ilmestyy helmikuun lopulla. Kirja kertoo kansainvälisesti kaikkien aikojen arvostetuimpien arkkitehtien joukkoon nostetun Alvar Aallon lapsuudesta, nuoruudesta, opiskeluajoista ja kokemuksista sisällissodassa.

Uutuuskirja kertoo Alvar Aallon nuoruusvuosista.

Alvar Aallon lapsuudenkodissa puhuttiin ruotsia ja suomea. Vieraita kävi usein, ja puhetta riitti. Alvar oli usein paikalla kuuntelemassa aikuisten juttuja.

Pikkupoika oppi käsittelemään maailmaa myös piirtämällä. Ympyrän, viivan, kolmion ja neliön horjuvasta piirtämisestä edettiin harppaamalla vaativammille tasoille. Alvar otti näkymät, paikat, rakennukset, ihmiset ja eläimet haltuunsa piirtämällä. Herkkyys aistia ympäristöä kasvoi päivä päivältä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uutuuskirja: Intohimo piirtämiseen ajoi Alvar Aallon arkkitehdiksi”

Viimeisimmät näkökulmat