Kokeile kuukausi maksutta

Helsinkiläinen vanha taloyhtiö laittoi remontilla ilmanvaihtoa kuntoon – ennen piti ikkuna laittaa auki, nyt ”ilma on erilaista”

Vanhassa taloyhtiössä ei tarvitse tyytyä puutteelliseen ilmanvaihtoon. Sitä on mahdollista parantaa.

Helsinkiläinen taloyhtiö Meilahdessa laittoi ilmanvaihtoa kuntoon linjasaneerauksen yhteydessä. Talo on rakennettu vuonna 1946. Kuva: Jussi Helttunen

Sisäilman laatua voidaan parantaa myös vanhassa taloyhtiössä. Rakennuksen tehokas ylläpito on tärkeää, mutta myös ilmanvaihtoremontti voi olla tarpeen.

Helsinkiläinen As oy Pihlajatie 27 on rakennettu vuonna 1946. Taloyhtiö laittoi ilmanvaihtoa kuntoon linjasaneerauksen yhteydessä vuonna 2020.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helsinkiläinen vanha taloyhtiö laittoi remontilla ilmanvaihtoa kuntoon – ennen piti ikkuna laittaa auki, nyt ”ilma on erilaista””

  1. Painovoimainen ilmanvaihto toimii kunnolla vain talvikaudella, kun lämpötilaero ulko- ja sisäilman välillä on riittävä. Syksyllä ja keväällä ilma vaihtuu jotensakin, mutta hormien kautta kesällä ei ollenkaan – ainoa konsti ikkunain avaaminen. Niin hyviä kuin tuloilman suodattimet ovatkaan, ne kuristavat oleellisesti ilman vaihtuvuutta. Kuvassa olevan nelikerroksisen painovoimainen ilmanvaihto on vaatimaton, sillä hormi”moottorin” teho riippuu myös korkeudesta. Suurin syy huonoon ilmanvaihtoon on usein, kun asukas sulkee vedon poistamiseksi tuloilmaventtiilin, jonka tulisi olla säädettävä lautasventtiili. Hormiin johtavan poistoventtiilin tulisi olla myös lautasventtiili, vaikka usein näkee erilaisten remonttien jälkeen asennetun koneelliseen ilmanvaihtoon tarkoitetun ahtaan, ei-säädettävän venttiilin.

Viimeisimmät näkökulmat