Kokeile kuukausi maksutta

Määräaikaistarkastusten laiminlyönnistä sakkoja yrityksen toimitusjohtajalle

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi lattianpäällystysalan yhtiön toimitusjohtajan kahdeksaan päiväsakkoon työturvallisuusrikkomuksesta. Yhtiön toiminnassa oli laiminlyöty suorittaa vuosittaiset määräaikaistarkastukset kuormausnosturille vuosina 2018–2021.

Nostimien käyttöön työmailla ja muutoinkin liittyy ohjeita ja määräyksiä, joita on noudatettava. Kuva: Juha Salminen.

Yhtiön toimitusjohtaja kertoi olleensa siinä käsityksessä, että määräaikaistarkastukset oli tehty kuormausnosturin vuosihuoltojen yhteydessä. Käräjäoikeus katsoi, ettei vuosittain tehty huolto täyttänyt työturvallisuuslain ja työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta annetun valtioneuvoston asetuksen mukaisia vaatimuksia määräaikaistarkastukselle.

Asetuksen mukaan työvälineille tehdyistä tarkastuksista on pidettävä pöytäkirjaa, eikä tässä tapauksessa yhtiöllä ollut sellaisia hallussaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Määräaikaistarkastusten laiminlyönnistä sakkoja yrityksen toimitusjohtajalle”

Viimeisimmät näkökulmat