Kokeile kuukausi maksutta

Potkut saaneen Markku Moilasen korvaukset nousevat yhteensä yli 1,6 miljoonaan – sisältää myös satojen tuhansien kannustimet

YIT:n viimevuotinen toimitusjohtajan vaihdos tuli yhtiölle vielä kalliimmaksi kuin edellinen vaihdos, ilmenee viime vuotta koskevasta palkitsemisraportista.

Markku Moilanen. Kuva: Matti Vuohelainen

YIT ilmoitti 2. marraskuuta, että toimitusjohtaja Markku Moilanen jättää tehtävänsä marraskuun loppuun mennessä ja jatkaa vuoden 2022 loppuun neuvonantajan roolissa. Samalla hallitus nimitti uudeksi toimitusjohtajaksi Heikki Vuorenmaan.

Yhtiö ei tuolloin virallisesti kertonut antaneensa lähtöpasseja Moilaselle, mutta viime vuoden palkitsemisraportti viittaa potkuihin, sillä hänelle maksettiin irtisanomisajan korvauksen ohella myös massiivinen eroraha.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Potkut saaneen Markku Moilasen korvaukset nousevat yhteensä yli 1,6 miljoonaan – sisältää myös satojen tuhansien kannustimet”

  1. Järjettömiä nämä yritysten johtajasopimukset ja erorahat. Sen vielä ymmärtäisi jos olisi saanut jotain todella merkittävää aikaan, mutta kun palkitaan huonosti tehdystä työstä ja miljardiluokan virheistä!
    Samaan kastiin kuuluvat näiden johtajien ylisuuret eläkkeet, jotka sitten viedään mukavan elämän kustannuksina aurinkorannikoille kiitokseksi laskun maksavalle kotimaalle.

  2. Juurikin näin. Kustannuksista tingitään, tuotannossa olevien oloja ja etuja kiristetään. Jos muut tekevät työnsä huonosti, tulee kenkää eikä tarvitse odotella palkkioita, mutta johtaja kun tekee duuninsa vasemmalla takasaappaalla niin miltsi taskuun ja pihalle. Käsittämätöntä menoa. Tässä kohde, josta voidaan tinkiä suoraan.

Viimeisimmät näkökulmat