Kokeile kuukausi maksutta

Jättimäinen Laine-tuulivoimapuisto etenee – uudeksi kumppaniksi Kokkolan satama

Laine-hanke käsittää maksimissaan 150 tuulivoimalaa, joiden vuosittainen sähköntuotanto on noin 11 terawattituntia (TWh). Tämä on enemmän kuin Olkiluoto 2:n tuotanto vuonna 2020 (7,3 TWh).

OX2:n Laine-merituulivoimahanke sijoittuu Pohjanlahdelle, Kokkolan ja Pietarsaaren edustalle. Se tulisi noin 30 kilometrin päähän mantereesta ja 32 kilometrin päähän Pietarsaaresta. Kuvan voimalat eivät liity uutiseen.

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 sekä Kokkolan Satama ovat sopineet Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimahanke Laineen rakentamiseen ja huolto- sekä käyttötoimintojen suunnitteluun ja valmisteluun liittyvästä yhteistyöstä.

OX2:n teollisen mittakaavan Laine-merituulivoimahanke sijoittuu Pohjanlahdelle, Kokkolan ja Pietarsaaren edustalla olevalle Suomen talousvyöhykkeelle. Se tulisi noin 30 kilometrin päähän mantereesta ja 32 kilometrin päähän Pietarsaaresta. Lähimpiin saariin etäisyyttä on 24 kilometriä (Torsön).Alueen pinta-ala on noin 450 km2.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jättimäinen Laine-tuulivoimapuisto etenee – uudeksi kumppaniksi Kokkolan satama”

Viimeisimmät näkökulmat