Kokeile kuukausi maksutta

Peikolta perustukset Niinimäen tuulipuistoon – rakenteilla 22 turbiinin kokonaisuus

Toimitukset ajoittuvat kesä-lokakuun 2023 väliselle ajalle ja puiston arvioidaan olevan toiminnassa vuoden 2024 loppuun mennessä.

Peikon bisnes pyörii kiihtyvään tahtiin myös tuulipuistohankkeissa. Nyt tuli kaupat Pieksämäen hankkeeseen.

Peikko on saanut Destialta merkittävän tilauksen perustusratkaisun toimittamisesta Niinimäen tuulipuistohankkeeseen. Valmistuttuaan Pieksämäellä sijaitsevasta tuulipuistosta tulee Itä-Suomen suurin.

Peikko vastaa perustusten rakennesuunnittelusta ja toimittaa lävistysraudoitukset tuulipuiston 22 perustukseen. Toimitukset ajoittuvat kesä-lokakuun 2023 väliselle ajalle ja puiston arvioidaan olevan toiminnassa vuoden 2024 loppuun mennessä.

Destia suunnittelee ja rakentaa tuulipuiston tiet, nostokentät, tuulivoimaloiden perustukset sekä sähkö- ja tietoliikenneverkon. Siemens Gamesa toimittaa kohteeseen turbiinit, joiden suurin pyyhkäisykorkeus on 250 metriä.

Tuulivoimapuiston alkuperäinen hankekehittäjä on Tornator, jolta OX2 Finland osti hankeoikeudet 2020 vuoden lopussa. Puiston omistavat energiayhtiö Helen ja Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahasto. Käyttöönoton jälkeen OX2 vastaa tuulipuiston teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peikolta perustukset Niinimäen tuulipuistoon – rakenteilla 22 turbiinin kokonaisuus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat