Kokeile kuukausi maksutta

Kuittinen jättää ministeriön – Työ vähähiilisen rakentamisen parissa jatkuu tutussa osoitteessa

Matti Kuittinen. Arkistokuva. Kuva: Aulis Lundell Oy

Vähähiilisen rakentamisen sääntelyn laatimisessa isossa roolissa ollut ympäristöministeriön rakennusneuvos Matti Kuittinen siirtyy uusiin tehtäviin kesän aikana. Hän aloittaa kestävän rakentamisen professorina Aalto-yliopistolla.

Kuittinen on työskennellyt ympäristöministeriössä vuodesta 2016 lähtien. Hän on toiminut tutkijana ja opettajana Teknillisessä korkeakoulussa vuodesta 1997 vuoteen 2010 ja Aallossa sen perustamisvuodesta 2010 lähtien. Nyt tehtävä muuttuu kokopäiväiseksi.

Ympäristöministeriössä Kuittinen on ollut laatimassa muun muassa vähähiilisen rakentamisen tiekarttaa, asetusta rakennusten ympäristöselvityksestä sekä asetusta rakennusten materiaaliselosteesta.

Työ samojen asioiden parissa jatkuu yliopistomaailmassa.

”Vähähiilinen rakentaminen, hiilen sidonta rakennettuun ympäristöön, kiertotalous ja planeetan rajoissa pysyvä rakentaminen ovat fokusalueitani. Lisäksi opetan tulevien ilmastoselvitysten ja materiaaliselosteiden laatimista”, Kuittinen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuittinen jättää ministeriön – Työ vähähiilisen rakentamisen parissa jatkuu tutussa osoitteessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat