Kokeile kuukausi maksutta

Linnuille tuhoisaa rakentamista voisi välttää – lasin ja häiritsevän keinovalon käytön pitäisi olla harkittua

Suomen Arkkitehtiliitto (Safa) on myöntänyt vuotuisen Wuorio-palkinnon Aalto-yliopistoon tehdylle arkkitehtuurin alan diplomityölle.

Emma Komi teki lopputyönsä lintukadon välttämisestä rakennussuunnittelun keinoin. Kuva: Safa

Palkinnon saaja Emma Komin diplomityö avaa linnuille hengenvaarallisen arkkitehtuurin ongelmaa ja tarjoaa siihen perusteellisesti selvitettyjä ratkaisuja. Palkinto jaettiin perjantaina Arkkitehtipäivillä Vantaalla.

"Komin diplomityön aiheen valinta osoittaa ymmärrystä ympäristömme murrokselle: ihminen ei voi enää erottaa toimintaansa planeettamme ekosysteemistä. Arkkitehtuurin tehtävänä tulee olla ihmisen luoman rakennetun ympäristön ja elämäntapojen tasapainottaminen olemassa olevien resurssien ja lajien kanssa. Arvojen muutoksen lisäksi tarvitaan kykyä kerätä ja hyödyntää tietoa kestävien suunnittelupäätösten pohjaksi", palkinnon saajan valinnut arkkitehti Pekka Pakkanen sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Linnuille tuhoisaa rakentamista voisi välttää – lasin ja häiritsevän keinovalon käytön pitäisi olla harkittua”

Viimeisimmät näkökulmat