Kokeile kuukausi maksutta

Tampereelle nousee uusi mallialue – Hiedanrannassa leikataan rohkeasti rakentamisen päästöjä

Tampereen Hiedanrannan kaupunginosaa on suunniteltu jo useita vuosia. Ensimmäinen tonttikisa on saatu nyt päätökseen ja toinen on käynnissä. Rakennuttajat ovat sitoutuneet 40 prosenttia tavanomaista pienempiin rakentamisen hiilipäästöihin, ja kustannusvaikutuksia tarkastellaan huolellisesti.

Hiedanranta suunnittelu

Uinuvasta tehdasalueesta on tarkoitus rakentaa seuraavan 30 vuoden aikana noin 25 000 asukkaan kaupunginosa. Omaleimaista ilmettä luo vanha sellutehdas savupiippuineen, ja siitä kaavaillaan tapahtumien ja kulttuurielämän keskusta.

Alue on nimetty Hiedanrannaksi Näsijärven vanhan lahdenpohjukan mukaan. Sen kehittämisestä vastaa Tampereen kaupungin omistama kehitysyhtiö, joka on asettanut kovia vaatimuksia hiilipäästöjä vähentäville teknisille ratkaisuille rakentamisvaiheessa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereelle nousee uusi mallialue – Hiedanrannassa leikataan rohkeasti rakentamisen päästöjä”

Viimeisimmät näkökulmat