Kokeile kuukausi maksutta

Tieto pitää saada virtaamaan paremmin infrahankkeissa – Osana tutkimusta yritettiin rakentaa liikenneympyrä kahdessa viikossa

Tampereen yliopistossa tutkitaan, miten digitalisaatio voisi tehostaa infrahankkeita. Tutkimukseen kuuluu 12 pilottikohdetta.

Satakunnankadun, Lapintien ja Rongankadun risteykseen Tampereella rakennettava kiertoliittymä on yksi pilottihankkeista. Kuva: Toni Repo / Aamulehti

Tiedon virtaaminen, osapuolten yhteistyö ja hankintaosaaminen ovat kolme avaintekijää, joiden parantaminen edistää digiloikkaa infra-alalla, arvioi Tampereen yliopiston tutkimuskeskus Terran työelämäprofessori Kalle Vaismaa.

Vaismaa johtaa kolmevuotista Prodigial-tutkimusohjelmaa, jossa pyritään edistämään digitalisaatiota infra-alalla ja kehittämään tuottavuutta parantavia keinoja ja toimintamalleja. Ohjelman rahoittavat 10 kaupunkia ja Väylävirasto. Siinä on lisäksi mukana 20 infra-alan yritystä, joihin kuuluvat suurimmat suunnittelukonsultit ja urakoitsijat sekä laite- ja ohjelmistotoimittajia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tieto pitää saada virtaamaan paremmin infrahankkeissa – Osana tutkimusta yritettiin rakentaa liikenneympyrä kahdessa viikossa”

Viimeisimmät näkökulmat