Kokeile kuukausi maksutta

Espoon kaupunki edistää Kaupunkirata-hanketta – budjettia kasvatettu yli 80 miljoonaa

Espoon kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyy Väyläviraston, Espoon ja Kauniaisten kaupunkien välisen sopimusmuutoksen kaupunkiradan rakentamiseksi.

Uusi raidepari rakennetaan Leppävaaran ja Kauklahden välillä. Kuva Leppävaaran asemalta. Kuva: Taneli Lahtinen / MySome

Muutetun sopimuksen mukaisesti Espoon rahoitusosuus Espoon kaupunkiradan toteuttamiskustannuksista on 40,9 prosenttia, enintään kuitenkin 142,8 miljoonaa euroa. Alkuperäisen sopimuksen mukaisesti Espoon rahoitusosuus oli 40,0 prosenttia, enintään kuitenkin 110 miljoonaa euroa. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 357 miljoonaa euroa. Alkuperäinen, valtion ja kuntien hyväksymä kustannusarvio oli 275 miljoonaa.

Valtion rahoitusosuus on sopimuksen mukaan 51,2 prosenttia, enintään kuitenkin 178,5 miljoonaa euroa. Alkuperäisen sopimuksen mukaan valtion rahoitusosuus oli 50 prosenttia. Kauniaisten osuus on 7,9 prosenttia, enintään kuitenkin 27,5 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon kaupunki edistää Kaupunkirata-hanketta – budjettia kasvatettu yli 80 miljoonaa”

Viimeisimmät näkökulmat