Kokeile kuukausi maksutta

Tyhjien myymättömien asuntojen määrä paisuu useisiin tuhansiin – Valmiiden varaston huippu saavutetaan vuodenvaihteessa

Uusi ennustemalli kertoo, miten pahaksi uusien myymättömien valmiiden asuntojen ongelma paisuu.

Myymättömien valmiiden uusien asuntojen määrä on kasvanut nopeasti, kun uusien asuntojen kauppa on romahtanut. Kuva: Sami Kero / HS

STH-Groupin Rakennuslehdelle tekemä uusi ennustemalli arvioi, että valmiiden uusien asuntojen myyntivaraston huippu saavutetaan tämän vuoden lopussa. Määrä on kuitenkin vielä ensi vuoden alkupuolellakin korkea, vaikka kääntyykin jo laskuun.

Uusimman markkinakatsauksen mukaan uusien asuntojen kauppa on pudonnut rajusti kuluneen puolen vuoden aikana. Kun kauppa ei ole juuri käynyt, valmistuneisiin kohteisiin on jäänyt runsaasti valmiita myymättömiä asuntoja. Valmiiden varasto on kasvanut nopeasti.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Tyhjien myymättömien asuntojen määrä paisuu useisiin tuhansiin – Valmiiden varaston huippu saavutetaan vuodenvaihteessa”

  1. ”Pääkaupunkiseudulla valmiiden myymättömien asuntojen määrä jatkaa syksyllä roimaa kasvua ja on vuodenvaihteessa huipputasolla. Silloin pääkaupunkiseudulla on analyysimallin mukaan valmiita myymättömiä asuntoja 1 702 kappaletta.”

    Tuota tuota… En tiedä mitä dataa tässä on käytetty ja millaista ennustetta asuntojen myyntimäärille, mutta ihan jo etuovi.comissa olevia myytäviä asuntoja on pk-seudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa) vuoden loppuun mennessä 8631 kappaletta…

    1. Hei!
      Kiitos palautteesta. Arvelen jutusta selviävän, että kyse on valmiista myymättöminä uusista asunnoista.

Viimeisimmät näkökulmat