Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistöliiton indeksivertailu: Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna kustannuskärjessä

Perheasunnossa asuinkuntien välinen kustannusero voi olla vuositasolla jopa 1400 euroa.

Kaikkien vertailukuntien korkeimmat kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat tänä vuonna Helsingissä, Järvenpäässä ja Hämeenlinnassa. Helsingin vertailukustannukset hätyyttelevät jo neljän euron neliörajaa kuukaudessa (3,96).

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksen mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti ja entistä laaja-alaisemmin. Ainoastaan kiinteistösähkön vertailulukema on tullut viimevuotisista tuplalukemista alaspäin.

Kiinteistöliiton vertailussa kustannusnousuksi kirjattiin keskimäärin 2,9 prosenttia vuoteen 2022 nähden. Ilman sähkönhintaa nousu oli  7,1 prosenttia. Kaukolämmön ja kiinteistöveron kustannukset kohosivat keskimäärin 9,4 prosenttia, jätehuollon 5,9 prosenttia, ja vesikustannukset 4,2 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistöliiton indeksivertailu: Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna kustannuskärjessä”

Viimeisimmät näkökulmat