Kokeile kuukausi maksutta

Kuluva vuosi on historian toiseksi paras tuulivoimarakentamisessa – Buumi hidastuu lähivuosina

Suomessa on meneillään kaikkien aikojen tuulivoimarakentamisen buumi, mutta vauhdin ennakoidaan hidastuvan väliaikaisesti lähivuosina. Samaan aikaan myös voimalatornien korkeuden kasvu on taittunut ja tehoa kasvatetaan nyt muilla keinoin.

Niinimäen tuulipuiston voimaloiden perustusten halkaisija on noin 30 metriä. Päälle tulee vielä maa-ainesta niin, että näkyviin jää hyvin vähän betonia. Kuva: Daniel Wallenius

Niinimäen tuulipuiston työmaalla Pieksämäen Mataramäessä on meneillään vuoden kiireisin aika. 18 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalla työmaalla painaa hommia noin 55 työntekijää.

Puiston tiet on rakennettu valmiiksi, mutta kaikki muut työvaiheet ovat käynnissä yhtä aikaa. Ensimmäiset voimaloiden perustukset on jo valettu ja peitetty maa-aineksella, viimeisille kaivetaan vielä kuoppia. Osaa raudoitetaan, yhtä valetaan kerrallaan. Samaan aikaan menossa ovat kaapelointityöt.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluva vuosi on historian toiseksi paras tuulivoimarakentamisessa – Buumi hidastuu lähivuosina”

Viimeisimmät näkökulmat