Kokeile kuukausi maksutta

Lakea-yrityskauppa kariutui

Heinäkuun alkupuolella tehty aiesopimus asuntosijoitus- ja asuntokehitysyhtiö Lakean mahdollisesta siirtymisestä uuteen omistukseen on purettu.

Lakean omistama entinen rautatieläisten talo Seinäjoen Ruukintiellä. Kuva: Lakea

Investors Housen, Ovaron ja Royal Housen muodostama konsortio ja Lakea tekivät 5. heinäkuuta aiesopimuksen, jonka aiheena oli mahdollinen Lakea-konsernin hankinta konsortion omistukseen. Nyt osapuolet ovat kertomansa mukaan hyvässä yhteisymmärryksessä päättäneet aiesopimuksen.

Osapuolten suorittamassa yrityskaupan kohteen tarkastuksessa eli niin sanotussa due diligence -prosessissa kävi ilmeiseksi, että aiesopimuksen mukaisella yritysjärjestelyllä ei ole riittäviä edellytyksiä. Suurimmat esteet aiesopimuksen mukaiselle ratkaisulle syntyvät Lakean toimintaa sääntelevästä kehikosta sekä tietyistä sen säännellyn rahoituksen ehdoista.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lakea-yrityskauppa kariutui”

Viimeisimmät näkökulmat