Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti ja Tuusula pääsivät sopimukseen kiinteistökaupasta

Tuusulan Rykmentinpuiston keskuskortteliin on suunnitteilla monipuolinen hyvinvointikeskus.

Sopimusta allekirjoittamassa Senaatti-kiinteistöjen kiinteistökehityksen ja myynnin johtaja Marko Härkönen (vas.), Tuusulan kunnan vs. kansliapäällikkö Markku Vehmas ja Tuusulan kunnan yhdyskuntatekniikan päällikkö Petri Juhola.

Senaatti-kiinteistöt ja Tuusulan kunta ovat allekirjoittaneet kiinteistökaupan Rykmentinpuiston keskuskorttelista. Kiinteistökauppa mahdollistaa monipuolisen kaupunkiympäristön kasvun ja hyvinvointipalveluiden laajentumisen.

Toteutunut kauppahinta asemakaavan mukaisesta keskustatoimintojen korttelialueesta on noin 10,5 miljoonaa euroa, josta kunnalle jää maankäyttösopimuskorvauksen vähennyksen jälkeen maksettavaa 50 prosenttia.

Rykmentinpuiston keskuskortteliin suunnitellaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen tarpeisiin sopivaa hyvinvointikeskusta, joka palvelee monipuolisesti alueen asukkaita. Tuusulan kunnan tarkoituksena on luovuttaa osa korttelista Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen käyttöön suunniteltavan hyvinvointikeskuksen toteuttajalle sekä erillisten asuinkerrostalohankkeiden toteuttamiseksi.

Korttelin asemakaavamerkintä mahdollistaa monenlaiset käyttötarkoitukset kuten asumisen sekä kaupalliset ja julkiset palvelut. Lisäksi kortteliin on suunniteltu pysäköintilaitosta, jonne voitaisiin sijoittaa kaikkien korttelin kiinteistöjen, uimahallin ja liityntäpysäköinnin tarvitsemat autopaikat. Rakennusoikeutta koko korttelissa on 33 500 kerrosneliömetriä, josta Senaatti-kiinteistöjen osuus oli noin 94 prosentti. Loput korttelialueesta omisti Tuusulan kunta jo valmiiksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti ja Tuusula pääsivät sopimukseen kiinteistökaupasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat