Kokeile kuukausi maksutta

Viime vuoden yrityssaneeraushakemuksista liki joka neljäs yritys oli rakentamisen toimialalta

Yrityssaneeraushakemusten määrä lisääntyi viime vuoden lopulla reippaassa tahdissa. Eniten rakennusalan hakemuksia jätettiin Uudellamaalla.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuoden 2023 viimeisellä vuosineljänneksellä pantiin vireille 132 yrityssaneerausta, mikä on 39 prosenttia enemmän kuin vuoden 2022 viimeisellä vuosineljänneksellä. Rakennustoimintaa näistä yrityksistä harjoitti 27 yritystä.

Henkilötyövuosien määrä yrityssaneeraukseen haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 104, mikä on 42 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Kaikenkaikkiaan viime vuonna yrityssaneeraukseen haettiin 448 yritystä, joka on hieman vajaa kolmanneksen enemmän kuin vuotta aiemmin.

Yrityssaneeraukseen haki vuonna 2023 rakennustoiminnan toimialatilastossa yhteensä 108 yritystä eli hieman vajaa neljännes hakijoista.  Uudeltamaalta hakemuksia jätettiin 40 kappaletta, kun esimerkiksi Pirkanmaalla hakemuksia tehtiin yhdeksän kappaletta. Vuonna 2022 Uudeltamaalta hakemuksen jätti 84 yritystä, joista Uudeltamaalta oli 32 ja Pirkanmaalta kuusi.

Vuosina 2022 ja 2023 Varsinais-Suomesta tehtiin yhteensä 14 yrityssaneeraushakemusta eli seitsemän kumpanakin vuonna. Pohjois-Pohjanmaalla, esimerkiksi Oulun seudulla saneeraushakemuksen teki vuonna 2023 yhdeksän yritystä ja vuonna 2022 seitsemän yritystä. Satakunnassa hakemuksen jätti seitsemän yritystä ja vuotta aiemmin viisi.

Vuoden 2023 aikana henkilötyövuosien määrä yrityssaneeraukseen haetuissa yrityksissä oli 4 626 henkilötyövuotta, joka on 70 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.
Yrityssaneerausten määrä oli vielä vuonna 2023 kuitenkin selvästi alemmalla tasolla kuin vuoden 2009 finanssikriisin aikaan, jolloin vireille pantuja yrityssaneerauksia oli yhteensä 528.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Viime vuoden yrityssaneeraushakemuksista liki joka neljäs yritys oli rakentamisen toimialalta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat