Kokeile kuukausi maksutta

SRV sai ison elinkaariurakan Helsingissä

Vanha monitoimitalo puretaan pois.

Näkymäkuva Suutarilan monitoimitalon pääsisäänkäynniltä. Kuva: SRV

SRV ja Helsingin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen monitoimitalon toteuttamisesta elinkaarimallilla Helsingin Suutarilaan.

Sopimuksen kokonaisarvo SRV:lle elinkaaripalvelut huomioiden on noin 56 miljoonaa euroa. Rakentamista koskeva tilaus kirjataan toukokuulle.

Uudisrakennus tulee nykyisen monitoimitalon paikalle. Hankkeeseen sisältyy myös vanhan monitoimitalon purkutyöt. Uudisrakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä.

Hankkeen suunnittelu käynnistyy heti, ja rakentaminen käynnistyy purkutöillä vuoden 2025 alusta. Suutarilan monitoimitalo valmistuu alkuvuodesta 2027, ja oppilaat pääsevät uusiin tiloihin syyslukukaudelle 2027.

SRV on vastuussa rakennettavan hankkeen suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä valmistumisen jälkeen kiinteistön ylläpidosta ja huollosta 20 vuoden ajan.

Helsingin Suutarilaan rakennettavaan monitoimitaloon tulee tilat 900 lapselle. Tiloihin sijoittuvat peruskoulu, päiväkoti, nuorisotila sekä kirjasto.

”Suutarilan uuden monitoimitalon suunnittelua ja toteutusta ohjaavat hankkeelle asetetut elinkaaritavoitteet, joilla pyritään energiatehokkaaseen, elinkaarikestävään, luontoarvot huomioivaan sekä resurssiviisaaseen rakentamiseen. Hankkeessa pystytään SRV:n tuomilla ratkaisuilla huomioimaan hyvin kestävän kehityksen näkökulma esimerkiksi uusiokäyttämällä materiaaleja purettavasta rakennuksesta”, Helsingin kaupungin projektijohtaja Ari Hulkkonen toteaa tiedotteessa.

Hankkeessa panostetaan kestävään kehitykseen. Materiaalivalinnoissa suositaan vähähiilisiä rakennusmateriaaleja ja hyödynnetään purettavan rakennuksen materiaaleja uusiokäyttämällä. Esimerkiksi metallikatokset käytetään uudelleen pihan leikki- ja opiskelupaikkoina.

SRV:n mukaan rakennuksen hiilijalanjälki on 30 prosenttia alhaisempi kuin keskiverto rakennuksen. Suunnittelussa kiinteistöön on valittu uusiutuvaa energiantuotantoa lämpöpumpulla ja aurinkopaneeleilla. Rakennukselle tavoitellaan Rakennustiedon 4 tähden ympäristöluokitusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV sai ison elinkaariurakan Helsingissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat