Kokeile kuukausi maksutta

SRV urakoi yhteiskampuksen Kirkkonummelle

Yhteiskampus toteutetaan elinkaarimallilla.

Havainnekuva Kirkkonummen yhteiskampuksesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki, visualisointi Voima Graphics
Kuuntele juttu

SRV ja Kirkkonummen kunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteiskampuksen toteuttamisesta elinkaarimallilla Kirkkonummelle.

Sopimuksen kokonaisarvo SRV:lle elinkaaripalvelut huomioiden on noin 47 miljoonaa euroa.

Huhtikuulle kirjattava tilaus vahvistaa tiedotteen mukaan SRV:n vuoden 2023 lopussa miljardin ylittänyttä tilauskantaa, jossa etenkin julkisen sektorin kysyntä on jatkunut verrattain vahvana.

Kirjastotalo Fyyrin pohjoispuolelle toteutettava yhteiskampus tuo saman katon alle Porkkalan lukion, Kyrkslätts gymnasiumin sekä Kirkkonummen musiikkiopiston, kansalaisopiston ja kuvataidekoulun. Yhteiskampus tarjoaa tilat noin 800 lukio-opiskelijalle ja noin 550 musiikkiopiston ja kuvataidekoulun oppilaalle.

Suunnitellut tilaratkaisut tukevat myös tilojen laajaa kuntalaiskäyttöä ja täydentävät Kirkkonummen vapaa-ajan toimintojen toimitilaverkostoa.

Yhteiskampuksen laajuus on noin 9000 bruttoneliömetriä. Rakennustöiden on tarkoitus käynnistyä loppuvuodesta 2024. Opiskelijat pääsevät uusiin tiloihinsa vuonna 2027.

Kiinteistö hyödyntää energian kysynnänjoustoa, jolloin energiaa kulutetaan enemmän silloin, kun se on edullisempaa. Kohteeseen toteutetaan hybridilämmitysjärjestelmä, missä yhdistetään kaukolämpö sekä uusiutuvan energian lähteet.

Tontilla viivytetään hulevesiä laajasti maanalaisen viivytysjärjestelmän avulla. Lisäksi kohteessa on viherkatto. Materiaalivalinnoissa suositaan myös kierrätysmateriaaleja esimerkiksi suojamuurin rakenteissa. Rakennuksen hiilijalanjälki onkin 30 prosenttia tavanomaista rakennusta alhaisempi.

SRV vastaa kohteesta myös valmistumisen jälkeen 20 vuoden ajan pitäen huolta kiinteistön huollosta, ylläpidosta sekä energiakulutuksen tavoitearvoissa pysymisestä.

Elinkaarimalli yleistyy etenkin julkisissa hankkeissa. SRV on toteuttanut kyseisellä hankemallilla Jokirinteen oppimiskeskuksen lisäksi muitakin julkisia hankkeita. Helsingin Myllypuroon valmistui viime vuonna elinkaarihankkeena Helsingin kielilukio ja Siuntioon vuonna 2022 sivistyskampus Siuntion Sydän.

Parhaillaan Uudessakaupungissa on käynnissä monitoimijatalo Wintterin rakennustyöt, jotka valmistuvat vuoden 2025 helmikuussa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV urakoi yhteiskampuksen Kirkkonummelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat