Kokeile kuukausi maksutta

UPM:n Koulumies Puutuoteteollisuuden puheenjohtajaksi

Rakennusalan alamäki on rasittanut myös puutuoteteollisuutta. Pitkän aikavälin näkymät ovat Antti Koulumiehen mukaan kuitenkin positiiviset.

Antti Koulumiehen mukaan toimialan pitää jatkaa työtä tuottavuuden kehittämiseksi. Samalla on korostettava tuotteiden verraten hyviä ilmastovaikutuksia. (Kuva: UPM)
Kuuntele juttu

Puutuoteteollisuuden uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on valittu UPM:n saha- ja metsäjohtaja Antti Koulumies. Hän seuraa tehtävässä Versowoodin toimitusjohtajaa Ville Kopraa.

Varapuheenjohtajana jatkaa Lammin Ikkunoiden toimitusjohtaja ja Puusepänteollisuus ry:n puheenjohtaja Hannu Saarinen.

Koulumiehen mukaan kiinnostus vähähiilisiä ratkaisuja kohtaan kasvaa koko ajan, mutta toistaiseksi Suomi on jäänyt verrokkimaista jälkeen puurakentamisessa.

”Uusi rakentamislaki nostaa esiin rakennusten hiilijalanjäljen ja hiilikädenjäljen. Lisäksi EU-regulaatio edellyttää tuotteiden elinkaaren pidentämistä ja kierrätyksen lisäämistä. Tässä meillä on vielä puutuoteteollisuudessa paljon tehtävissä”, hän toteaa.

Rakennusalan alamäki ja geopoliittinen tilanne ovat vaikuttaneet myös puutuoteteollisuuden toimintaan ja kannattavuuteen. Pitkän aikavälin näkymät ovat puheenjohtajan mukaan kuitenkin positiiviset.

”Toimialan pitää jatkaa työtä tuottavuuden kehittämiseksi. Samalla on korostettava tuotteiden verraten hyviä ilmastovaikutuksia” , Koulumies summaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “UPM:n Koulumies Puutuoteteollisuuden puheenjohtajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat