Kokeile kuukausi maksutta

Kohti miljoonaa – ja sen yli

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Talouselämässä on monia ensimmäiseen miljoonaan liittyviä totuuksia. Esimerkiksi sijoittajille vaikeinta on saavuttaa ensimmäinen miljoonansa ja yrityksille taas liikevaihtonsa miljoonarajapyykki.

Rakennuslehti ylitti yhden merkittävän rajansa viime viikolla, kun ensimmäistä kertaa lehden historiassa verkkosivuilla kävijät lukivat yhteensä yli miljoona kertaa juttuja yhden kuukauden aikana. Elokuussa oltiin jo lähellä, ja syyskuussa tämä miljoonan lukukerran raja ylittyi.

Lue lisää: Rakennuslehti ylitti verkossa miljoonan rajan – rakennusalan tiedolle on nyt kova kysyntä

Reilussa vuodessa kävijämäärät ja sivulataukset – eli kuinka paljon sivuilla käy lukijoita ja eri juttuja luetaan – ovat tuplaantuneet. Olemme toimituksessa muuttaneet toimintatapaa ja tuoneet verkkosivuille aiempaa enemmän sisältöä ja halunneet reagoida nopeasti rakennusalan päivittäisiin uutisiin. Tämä on varmasti lisännyt kävijöiden ja lukukertojen määrää.

Ennen kaikkea nousu kuitenkin kertoo siitä, että rakennusalalla eletään nyt poikkeuksellista aikaa ja tiedontarve on kova. Toimitukselle on hienoa huomata, että sisällölle on runsaasti kysyntää ja lukijat palaavat yhä uudestaan katsomaan, mitä alalla tapahtuu. Kiitos luottamuksesta! Jatkamme tätä työtä niin verkossa kuin paperisessa lehdessä.

Juuri nyt uutiset ovat usein aiheiltaan alavireisiä, mutta pyrimme kertomaan koko ajan myös ajankohtaisista rakentamisen perusasioista ja onnistumisista: mitä alalla tapahtuu, mitä kehitetään, minne rakennetaan ja miten, millaista on työelämä rakentamisen arkipäivässä – tärkeitä aiheita on paljon.

Vaikka nyt saavutettiin miljoonaraja verkkosivuilla, Rakennuslehdelle on olennaista kertoa alasta niin printissä kuin verkossa. Paperisen lehden vetovoima on edelleen hyvä, ja suuri osa lukijoista haluaa lukea Rakennuslehtensä edelleen paperilla. Seuraamme lukijoiden tottumuksia ja toiveita säännöllisesti lukijatutkimuksilla ja -kyselyillä. Verkkosivujen tarkka analytiikka puolestaan kertoo, mitkä aiheet kiinnostavat eniten.

Parhaillaan lukijapaneelillamme on vastattavanaan puolivuosittain tehtävä kysely lukemistottumuksista. Se tuottaa osaltaan tärkeää tietoa toimitustyön eli sekä printti- että verkkojournalismin kehittämiseen. Olemme kuulolla!

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kohti miljoonaa – ja sen yli”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Tapio Kivistöhttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/tapio-kivisto/