Millainen on koronavuoden työmaa?

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Rakennuslehti on palkinnut 35 vuoden ajan vuoden parhaan rakennustyömaan. Niin aiomme tehdä tänäkin vuonna, vaikka olosuhteet ovat aivan poikkeukselliset. Perinteisesti asiantuntijaraati on kiertänyt finalistikohteissa ympäri Suomea, mutta tänä vuonna koronan vuoksi saatetaan joutua pitämään perusesittely etänä ja työmaakierros pienryhmissä. Vaikka tämä aiheuttaakin lisävaivaa, samalla raati pääsee perille siitä, kuinka hyvin työmaa on sopeutunut korona-aikaan.

Viime vuonna parhaana työmaana palkittiin joulukuun alun tilaisuudessa Laptin Kuopion sairaalahanke. Kovan ammattitaidon lisäksi työmaa sai tunnustusta hyvästä ja kaikkia osapuolia kunnioittavasta allianssihengestään.

Viime vuoden palkitsemisperusteet osuivat hyvin kohdalleen, kun ajattelee tämän vuoden tapahtumia. Työmailla on nyt tarvittu ennennäkemättömällä tavalla sopeutumiskykyä ja hyvää henkeä. Jos ajat ja kilpailu syksyä kohti kovenevat, yhteistyön tekeminen korostuu entisestään.

Vuoden työmaa -kilpailun raati kiinnittääkin tänä vuonna erityistä huomiota esimerkiksi aliurakointiin, sen sujuvuuteen sekä aliurakoitsijoiden ja työntekijöiden tyytyväisyyteen. Kumppanuus mitataan vaikeina aikoina.

Kilpailuun voi lähettää ehdotuksia 15.8. mennessä Rakennuslehden toimituspäällikölle Seppo Mölsälle (seppo.molsa@sanoma.com). Toivomme, että kerrotte, miksi juuri tämä työmaa on Suomen paras. Lisäksi tarvitsemme tiiviin kuvauksen työmaasta, sen koosta ja vaativuudesta, tekijöistä ja aikataulusta sekä lisäksi yhteystiedot.

Odotamme mielenkiinnolla, millaisia ehdotuksia tänä vuonna tulee ja miten korona-aika vaikuttaa työmaihin, kun tilannetta katsoo tällaisen kilpailun näkökulmasta.

Vuoden työmaa palkitaan Finnbuild-messujen yhteydessä lokakuussa. Ja toivottavasti ei etänä, vaan ihan livenä Helsingin Messukeskuksessa!

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Millainen on koronavuoden työmaa?”

Jätä kommentti