Kasvu houkutteli Miikka Routaman Pohjola Rakennukseen

Valokuvaamo Raimo J. NiemiDiplomi-insinööri Miikka Routama ryhtyy luotsaamaan Pohjola Rakennus Oy:n Tampereen ja Hämeenlinnan alueelle perustettavaa tytäryhtiötä. Hän aloittaa tytäryhtiön toimitusjohtajana ja osakkaana 20. elokuuta.
Routama siirtyy Pohjola Rakennus Oy Hämeen vetäjäksi Peabilta, missä hän toimi Pirkanmaan talousalueen yksikönjohtajana. Tätä ennen hän työskenteli yli kymmenen vuotta Skanskalla vastaten muun muassa Pirkanmaan alueen asuntoprojekteista.
”Asuntokohteet ja hankekehittäminen ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Lisäksi Pohjola Rakennus on nyt laajentumassa konserniksi perustamalla tytäryhtiöitä, eli pääsen mukaan kasvavan yrityksen toimintaan. Kiinnostustani lisäsi myös lupaus
pienosakkuudesta lähellä yrityksen päätöksentekoa”, Routama sanoo.
Mihin tahansa vastaavassa tilanteessa olevaan yritykseen Routama ei olisi lähtenyt. Päätökseen vaikuttivat Pohjola Rakennuksen hyvä maine sekä pitkä toimintahistoria Tampereen alueella.
”Pohjola Rakennus on nimenomaan tamperelainen yritys ja ollut jo pitkään asuntorakentamisen kärkikolmikossa alueella. Kustannustehokkuuden takaa projektinjohtomallin käyttö hankkeissa.”
Asuntorakentaminen on uudelle tytäryhtiölle Tampereen ja Hämeenlinnan markkina-alueilla yhä tärkeää. ”Lisäksi vahvistamme kilpailu-urakointia muun muassa ottamalla peruskorjauskohteita tutkittavien hankkeiden listalle.”
Routaman mukaan kilpailu asuntorakentamisessa on Hämeen alueella ollut viime vuosina kovaa.
”Oma asuntotuotanto on taannut Pohjola Rakennukselle kohtuullisen korkean työkannan, vaikka yleinen markkinatilanne onkin laskenut töiden määrää. Asuntokaupan puolella on havaittavissa pientä piristymisen merkkiä, mutta tulevien suhdanteiden ennustaminen on tällä hetkellä vaikeaa.”

Miikka Routama

  • Ikä: 38-vuotias
  • Kotoisin Nousiaisista, asuu Pirkkalassa
  • Koulutus: rakennustekniikan diplomi-insinööri, valmistunut Tampereen teknillisestä yliopistosta 2002
  • Työhistoria: Peab Oy, Pirkanmaan talousalueen yksikönjohtaja 2012–2014, Skanska Kodit, Pirkanmaan aluejohtaja 2008–2012, Skanska Oy 1999–2008
  • Harrastukset: Omakotitalon ylläpito, golf
  • Perhe: Vaimo ja kolme tytärtä

 

Teksti: Maria Huusko
Kuva: Valokuvaamo Raimo J. Niemi