Kimmo Lehtonen luotsaa Quattroservicesiä

Uusiin saappaisiinTalotekniikkaurakoitsija Quattroservicesin uudella toimitusjohtajalla Kimmo Lehtosella on riittänyt kiirettä viime syksystä lähtien. Kun Quattroservicesin entinen emoyhtiö Quattrogemini haettiin konkurssiin marraskuussa, toimintakykyinen tytäryhtiö jatkoi toimintaansa. Lehtonen työskenteli tuolloin yhtiön teknisenä johtajana. ”Tekemistä riitti asiakkaiden ja tavarantoimittajien vakuuttamisessa siinä, että toimintamme jatkuu normaalina”, Lehtonen kertoo.

Kun yhtiö sai uuden pääomistajan Henri Juvan Mikenti-yhtiöistä, markkinoiden luottamus palautui nopeasti. Samalla yhtiön aiempi toimitusjohtaja Tapani Piri pystyi jäämään eläkkeelle, tosin vuoden viiveellä suunnitellusta.

”Olen ollut yrityksessä sen perustamisesta lähtien, joten työyhteisö on tuttu. Jatkamme samalla linjalla kuin tähänkin asti, sillä olen ollut mukana luomassa yrityksen toimintatapoja.” Lehtonen aloitti yhtiön toimitusjohtajana toukokuun alussa.
Lehtonen kertoo, että hänen tärkein työnsä oman talon sisällä on ollut tulevaisuuden uskon luominen. ”Vaikka talouden trendit ovat heikot, näyttää rakentaminen pääkaupunkiseudulla jatkuvan. Kun uskomme omaan tekemiseemme, töitä riittää.”
Jatkossa Quattroservices toimii Lehtosen johdolla asiakaskeskeisenä taloteknisenä urakointiliikkeenä. Yritys keskittyy julkiseen ja liiketilarakentamiseen sekä erilaisiin erikoiskohteisiin. Venäjällä, missä suuri osa yhtiön liikevaihdosta syntyy, yhtiö on vakiinnuttanut asemansa erityisesti teollisuuden lvis-urakoitsijana. ”Asiakkainamme ovat niin ulkomaiset sijoittajat kuin paikalliset yrityksetkin.”

Quattroservicesin tilauskanta on kohtuullinen. Parhaillaan töitä tehdään esimerkiksi Orionin tuotantotilojen laajennustyömaalla Espoossa sekä Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella. Venäjällä viimeistellään tanskalaiselle lääkejätille insuliinitehdasta ja urakoidaan paikalliselle lihanjalostuskombinaatille jo kolmatta isoa tuotantolaitosta. ”Suomessa ei juuri ole näin suuria talotekniikkakohteita edes tarjolla. Jatkossakin haemme venäläiseltä teollisuudelta suuria taloteknisiä kokonaisuuksia.”

Kimmo Lehtonen

  • Syntynyt 1965 Rääkkylässä
  • Asuu Vantaalla, naimisissa, kolme lasta
  • Sähkövoimatekniikan insinööri, Helsingin teknillinen oppilaitos, 1990
  • Quattroservices Oy, toimitusjohtaja, 1.5. alkaen
  • Quattroservices Oy, tekninen johtaja, 2001–2014
  • Tekmanni Lappeenranta, aluepäällikkö, 1999–2001
  • Tekmanni vientiosasto, projektipäällikkö, 1992–1999
  • Hantek Oy, tarjouslaskija, 1990–1992
  • Harrastaa ulkoilua ja mökkeilyä

Teksti: Johanna Aatsalo
johanna.aatsalo@sanoma.com