Kokeile kuukausi maksutta

Hämeenlinnan maakunta-arkistosta vuoden 2009 betonirakenne

Hämeenlinnan maakunta-arkisto on valittu vuoden 2009 betonirakenteeksi. Kohdetta kiitellään taitavasta ja vaativasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä ammattitaitoisesta toteutuksesta. Hämeenlinnan maakunta-arkiston on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy Helsingistä. Suunnittelusta vastasivat arkkitehdit SAFA Mikko Heikkinen, Markku Komonen ja Markku Puumala.

Hämeenlinnan maakunta-arkisto on valittu vuoden 2009 betonirakenteeksi. Kohdetta kiitellään taitavasta ja vaativasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä ammattitaitoisesta toteutuksesta. Hämeenlinnan maakunta-arkiston on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy Helsingistä. Suunnittelusta vastasivat arkkitehdit SAFA Mikko Heikkinen, Markku Komonen ja Markku Puumala.

image

Palkintoperustelujen mukaan pelkistetyn ja muodoltaan selkeän rakennuksen kaupunkikuvallinen ilme perustuu betonin yksinkertaiseen luontevaan käyttöön ja karkean materiaalin herkemmät ominaisuudet esiin tuovaan graafisen betonin kuviointimenetelmään. Haasteensa toteutukselle tuo se, että rakennus sijaitsee entisellä järvenpohjalla. Siksi rakenteiden mitoitus ja toteutus edellyttivät huolellista suunnittelua ja valmistelua.

 

Vuoden Betonirakenne -kilpailu järjestettiin 40. kerran. Palkinto myönnetään rakennuskohteelle, joka parhaiten edustaa suomalaista betonirakentamista. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi ja edistää suomalaista betoniarkkitehtuuria, -tekniikkaa ja -rakentamista. Järjestäjänä toimi Betonitieto Oy (1.1.2010 alkaen Betoniteollisuus ry).

 

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi toimitusjohtaja, dipl.ins. Jarmo Murtonen, Betonikeskus ry ja jäseninä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n nimeämänä arkkitehti Teemu Palo, rakennusarkkitehti Asko Eerola Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA:n edustajana, professori Jari Puttonen Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL:n nimeämänä, dipl.ins.  Tapio Aho Suomen Betoniyhdistys ry:n edustajana ja kutsuttuna lehdistön edustajana toimittaja Minna Joenniemi YLEstä. Tuomariston sihteereinä toimivat arkkitehti SAFA, päätoimittaja Maritta Koivisto Betoni-lehdestä sekä dipl.ins. Olli Hämäläinen Suomen Betonitieto Oy:stä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hämeenlinnan maakunta-arkistosta vuoden 2009 betonirakenne”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat