Huono sisäilma tulee Suomelle kalliiksi

Rakennusten huono sisäilma kasvattaa Suomen terveydenhoitomenoja varovastikin arvioiden sadoilla miljoonilla euroilla. Yhtä suuret kustannukset syntyvät näiden rakennusten korjaamisesta, arvioi WHO:n asiantuntijatyöryhmän jäsen, dosentti Aino Nevalainen.

Rakennusten huono sisäilma kasvattaa Suomen terveydenhoitomenoja varovastikin arvioiden sadoilla miljoonilla euroilla. Yhtä suuret kustannukset syntyvät näiden rakennusten korjaamisesta, arvioi WHO:n asiantuntijatyöryhmän jäsen, dosentti Aino Nevalainen.

Tieteellinen näyttö kosteus- ja homevaurioiden haitoista riittää jo maailmalaajuisten ohjeiden perustaksi. Maailman terveysjärjestö WHO onkin jo laatinut ohjeet kosteus- ja homevaurioiden ennaltaehkäisemiseksi ja korjaamiseksi.

Kosteusvaurioiden aiheuttaminen epäpuhtauksien pitoisuuksille ei kuitenkaan pystytä antamaan tarkkoja raja-arvoja eikä määrittämään ”turvallista” altistumista kosteus- ja homevaurioille.

 

Sen sijaan muun muassa formaldehydiä, häkää ja radonia koskevat ohjearvot ovat luvassa vielä tämän vuoden aikana.

 

Nevalainen esitteli ohjeistusta Sisäilmayhdistyksen ja VTT:n sisäilmastoseminaarissa Espoossa keskiviikkona.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Huono sisäilma tulee Suomelle kalliiksi”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat