Kouvolan puurakentamiskilpailun ilmoittautuminen käynnistyy

Kouvolan kaupungin ekologia ja ekonomia E2 -konseptikilpailun ilmoittautumisaika käynnistyy 1. syyskuuta. Kilpailun tavoitteena on suunnitella ja löytää puukerrostaloratkaisuja. Kouvola järjestää kilpailun yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, Sitran, Suomen Metsäsäätiön, Tekesin, KSS Energian ja Kymenlaakson liiton kanssa. Voittajakohde rakennetaan Kuusankoskelle.

Kouvolan kaupungin ekologia ja ekonomia E2 -konseptikilpailun ilmoittautumisaika käynnistyy 1. syyskuuta. Kilpailun tavoitteena on suunnitella ja löytää puukerrostaloratkaisuja. Kouvola järjestää kilpailun yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, Sitran, Suomen Metsäsäätiön, Tekesin, KSS Energian ja Kymenlaakson liiton kanssa. Voittajakohde rakennetaan Kuusankoskelle.

Kilpailuryhmät voivat lähettää osallistumishakemuksensa syyskuun 22. päivään mennessä. Kilpailuehdokkaiksi ilmoittautuneiden ryhmien joukosta valitaan varsinaiseen suunnittelukilpailuun korkeintaan neljä monialaista suunnitteluryhmää. Varsinaiseen kilpailuun valitut ryhmät julkistetaan tiistaina 28. syyskuuta.

Kilpailu on järjestäjien mukaan jo herättänyt mielenkiintoa Pohjois-Amerikkaa myöten. Osallistumishakemuksia odotetaan kansainvälisiltä ryhmiltä, jotka toimivat yhteistyössä suomalaisten kumppaneiden kanssa.

Kilpailun myötä Kouvola haluaa edistää uudenlaisten puukerrostalojen teollista tuotantoa sekä perustaa kaupunkiin puurakentamisen osaamiskeskuksen. Tavoitteena on myös kehittää puurakentamiseen liittyviä uusia tuotteita.

Kilpailulta odotetaan kerrostaloasumiseen energiatehokkaita ja hiilijalanjälkeä pienentäviä ratkaisuja, joiden avulla Suomi voi nousta puurakentamisen kärkimaaksi.

Sitran Energiaohjelman johtaja Jukka Noponen toteaa, että puurakentamiskilpailu on tärkeä avaus, jonka myötä kestävä rakentamistoiminta tulee laajenemaan sekä Suomessa että maailmalla. Sitra on yksi kilpailun rahoittajista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kouvolan puurakentamiskilpailun ilmoittautuminen käynnistyy”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat