Kouvola järjestää kilpailun puukerrostalorakentamisesta

Kouvolan kaupunki on julkistanut E2-puurakentamiskilpailun. Kilpailussa suunnitellaan puukerrostalo, joka rakennetaan Kymijoen rantaan, Kouvolan Kuusankoskelle. Kilpailu ei ole perinteinen arkkitehtuurikilpailu, vaan nyt etsitään uusia puurakentamisratkaisuja ja kokonaista konseptia. Kilpailuun odotetaan osallistujia myös ulkomailta.

Kouvolan kaupunki on julkistanut E2-puurakentamiskilpailun. Kilpailussa suunnitellaan puukerrostalo, joka rakennetaan Kymijoen rantaan, Kouvolan Kuusankoskelle. Kilpailu ei ole perinteinen arkkitehtuurikilpailu, vaan nyt etsitään uusia puurakentamisratkaisuja ja kokonaista konseptia. Kilpailuun odotetaan osallistujia myös ulkomailta.

Kilpailun tavoitteena on aloittaa uudenlaisten puukerrostalojen teollinen rakentaminen, perustaa puurakentamisen osaamiskeskus Kouvolaan ja siten luoda työpaikkoja ja elinvoimaa seudulle. Parhaimmillaan kehitystyö vastaa osaltaan sekä ilmaston että rakennemuutoksen haasteisiin.

Kilpailu edellyttää siihen osallistuvilta ryhmiltä merkittävää työpanosta, jota osaltaan korvaa 55 000 euron palkkio. Työryhmiltä odotetaan monialaista osaamista. Arkkitehtuuri- ja rakennesuunnittelun lisäksi on oltava muun muassa energia- ja kustannusosaamista. Suunnitelmassa tulee olla mukana myös teollinen kumppani, joka valmistaa osat ja rakentaa kohteen. Lisäksi kilpailijat suunnittelevat kohdetalon ja visioivat puukerrostalorakentamiseen liittyviä liiketoimintamalleja.

Kilpailun ennakkomarkkinointi on jo aloitettu, mutta varsinainen ilmoittautuminen alkaa syyskuussa. Ilmoittautuneista viisi ryhmää kutsutaan varsinaiseen konseptikilpailuun. Kilpailu päättyy 17.1.2011 ja voittaneen työryhmän tai -ryhmien kanssa neuvotellaan esimerkkikohteen toteutuksesta.

Kouvolan kaupungin ohella E2-puurakentamiskilpailua ovat järjestämässä Metsäteollisuus ry, Sitra, Tekes, RIL, Safa, KSS Energia ja Kymenlaakson liitto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kouvola järjestää kilpailun puukerrostalorakentamisesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat