Kokeile kuukausi maksutta

Kouvolan puurakentamiskilpailun osallistujat valittu

Kouvolan kansainväliseen E2 -puurakentamiskilpailuun osallistujat on valittu seitsemästä maasta saapuneiden yhteensä 26 hakemuksen joukosta. Valituiksi tuli neljä ryhmää. Näiden vetäjiä ovat saksalaiset Arup ja Bauart Konstruktions GmbH, tanskalainen BIG sekä suomalainen Arkkitehtitoimisto Studio Suonto Oy.

Kouvolan kansainväliseen E2 -puurakentamiskilpailuun osallistujat on valittu seitsemästä maasta saapuneiden yhteensä 26 hakemuksen joukosta. Valituiksi tuli neljä ryhmää. Näiden vetäjiä ovat saksalaiset Arup ja Bauart Konstruktions GmbH, tanskalainen BIG sekä suomalainen Arkkitehtitoimisto Studio Suonto Oy.

Valinnassa arvioitiin ryhmien kokoonpanoa, lähestymistapaa kilpailuun, avainjäsenten osaamista ja esimerkkejä aikaisemmasta kestävään kehitykseen sekä puurakentamiseen liittyvästä toiminnasta. Kilpailuun valituilla ryhmillä on monipuolinen kokemus innovatiivisen suunnittelun, puurakentamisen ja niitä tukevien yritystoimintojen alueilta. Ryhmien kilpailuehdotuksilta odotetaan uusia avauksia ja verkostoitumismahdollisuuksia myös Kouvolan seudulle perustettavan WoodInno-keskuksen toiminnalle.

Hakemusten määrä ylitti järjestäjän odotukset, sillä ryhmiltä odotettiin monialaista osaamista sekä suunnittelun että toteutuksen suhteen. Korkeatasoisten hakemusten suuri määrä osoittaa laajaa kansainvälistä kiinnostusta energiatehokasta ja ilmastoystävällistä puurakentamista kohtaan.

Arkkitehtitoimisto Studio Suonto Oy:n vetämässä suomalaisryhmässä, Team Timbecossa, ovat mukana myös Arkkitehdit Sarlin & Sopanen Oy, Ins. tsto Kimmo Kaitila Oy, Pohjolan Design-talot Oy, JWM-Engineering Oy, Helsingin Kartech Oy, Paloässät Oy, Arkkitehtistudio OMA, Timberheart Oy, Rakennustoimisto Rasto Oy, Pekka Hänninen Aalto-yliopistosta, Lumon Oy, Soleco Oy, Wiessman Oy, Viherviiva, UPM-Kymmene Oyj ja Koskisen Oy.

Vaikka neljän valitun joukossa on siis vain yksi täysin suomalainen ryhmä, myös muissa ryhmissä on mukana suomalaisväriä. Arupin ryhmässä on mukana Finnforest Merk, joka tosin on saksalainen, mutta kuuluu osana suomalaiseen Metsäliitto-konserniin. Bauartin ryhmässä puolestaan on mukana Woodpolis Oy ja BIG:n ryhmässä Stora Enso, AOA Anttinen Oiva Architects Ltd sekä Vahanen Engineers.

Kouvola järjestää kilpailun yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, Sitran, Suomen Metsäsäätiön, Tekesin, KSS Energian ja Kymenlaakson liiton kanssa. Voittajakohde rakennetaan Kuusankoskelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kouvolan puurakentamiskilpailun osallistujat valittu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat