Pöyryn henkilöstöleikkaukset koskevat satoja ihmisiä

Pöyry on nyt saanut analysoitua toimintojaan Suomessa sekä vaadittavien tehostamistoimien mahdollisia henkilöstövaikutuksia. Tämänhetkisen arvion mukaan mahdolliset vähennykset koskevat 250-350 tällä hetkellä aktiivisesti töissä olevaa henkilöä. Toimenpiteillä tavoitellaan vuositasolla 10-15 miljoonan euron kustannussäästöjä. Lisäksi toimenpiteet tällä hetkellä lomautettuna olevien noin 200 henkilön osalta harkitaan tarkasti.

Pöyry on nyt saanut analysoitua toimintojaan Suomessa sekä vaadittavien tehostamistoimien mahdollisia henkilöstövaikutuksia. Tämänhetkisen arvion mukaan mahdolliset vähennykset koskevat 250-350 tällä hetkellä aktiivisesti töissä olevaa henkilöä. Toimenpiteillä tavoitellaan vuositasolla 10-15 miljoonan euron kustannussäästöjä. Lisäksi toimenpiteet tällä hetkellä lomautettuna olevien noin 200 henkilön osalta harkitaan tarkasti.

Pöyry kertoo, että myös arvioitujen kapasiteettia vähentävien toimenpiteiden jälkeen Suomi säilyy yhtenä yhtiön ydinmarkkinoista, jossa Pöyryllä on vahvaa osaamista ja noin 2 000 henkeä.

Säästötoimenpiteisiin liittyvien uudelleenjärjestelykulujen arvioidaan olevan 6-10 miljoonaa euroa, mikä pitää sisällään mahdolliset lisäkustannukset aiemmista toimenpiteistä. Tehostamistoimenpiteiden odotetaan kestävän Suomessa 6-9 kuukautta. Suurin osa uudelleenjärjestelykuluista arvioidaan kirjattavan vuoden 2010 neljännelle vuosineljännekselle.

Suunniteltavien toimenpiteiden painopistealueet ovat toimintojen ja toimistoverkoston rationalisointi, hallinnon ja ei-laskutettavien toimintojen vähentäminen samoin kuin ydinprosessien kehittäminen ja panostaminen osaamisen kehittämiseen. Osana ohjelmaa jatketaan suunnittelupalveluiden keskittämistä suunnittelukeskuksiin, jotka sijaitsevat kustannuskilpailukykyisillä alueilla.

Pöyry kertoi toiminnan tehostamisohjelmasta 14. lokakuuta. Vuosina 2010-2012 toteutettava ohjelma kattaa koko konsernin, mutta se aloitetaan Suomessa, jossa tarve rakenteellisille muutoksille ja organisaation rationalisoinnille on ilmeisin.

Kesäkuusta 2008 Pöyryä vetäneen Heikki Malisen aikana yhtiö on käynyt läpi aikamoista myllerrystä. Aiemmin yhtiön kantavana liiketoimintona olleen metsäteollisuuden merkitys on vähentynyt, ja organisaatiorakenteeseen on tehty muutoksia sekä vuoden 2010 että vuoden 2009 alussa. Viime vuonna yhtiössä käynnistettiin myös prosessi kapasiteetin sopeuttamiseksi Suomessa. Vuoden 2009 alusta Pöyryn kapasiteetti Suomessa on jo laskenut noin 400 hengellä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyryn henkilöstöleikkaukset koskevat satoja ihmisiä”

Vastaa