Kokeile kuukausi maksutta

Pöyry muuttaa liiketoimintarakennettaan vuoden 2010 alusta

Pöyry muuttaa liiketoimintarakennettaan ja -johtoaan ensi vuoden alusta. Muutoksen taustalla on uusi visio olla ”globaali suunnannäyttäjä ja suunnitella tasapainoisia  kestävän kehityksen ratkaisuja yhä monimuotoisemmassa maailmassa”. Rakenteellisiin muutoksiin sisältyy muun muassa nykyisten Liikennejärjestelmät ja Rakentamisen palvelut -liiketoimintaryhmien yhdistäminen Kaupunki ja liikenne -liiketoimintaryhmäksi. Vesi & ympäristö -liiketoimintaryhmä jatkaa ennallaan.

Pöyry muuttaa liiketoimintarakennettaan ja -johtoaan ensi vuoden alusta. Muutoksen taustalla on uusi visio olla "globaali suunnannäyttäjä ja suunnitella tasapainoisia  kestävän kehityksen ratkaisuja yhä monimuotoisemmassa maailmassa". Rakenteellisiin muutoksiin sisältyy muun muassa nykyisten Liikennejärjestelmät ja Rakentamisen palvelut -liiketoimintaryhmien yhdistäminen Kaupunki ja liikenne -liiketoimintaryhmäksi. Vesi & ympäristö -liiketoimintaryhmä jatkaa ennallaan.

Uuden Kaupunki ja liikenne -liiketoimintaryhmän johtajaksi on nimitetty Liikennejärjestelmät-liiketoimintaryhmän nykyinen johtaja Andy Goodwin. Rakentamisen palvelut -liiketoimintaryhmän nykyinen johtaja Ari Asikainen on nimitetty Energia-liiketoimintaryhmän johtajaksi.

 

Pöyryn mukaan nykyisten Liikennejärjestelmät ja Rakentamisen palvelut -liiketoimintaryhmien yhdistäminen Kaupunki ja liikenne -liiketoimintaryhmäksi vahvistaa yhtiön mahdollisuuksia vastata väestönkasvun ja kaupungistumisen lisäämiin kokonaisvaltaisiin suunnitteluhaasteisiin. Liiketoimintaryhmän palveluvalikoimassa ovat muun muassa kiinteistönkehitys, rakennuttamispalvelut, raideliikenne, joukkoliikennejärjestelmät sekä moottoritiet.

 

Pöyryn mukaan Vesi & ympäristö -liiketoimintaryhmällä on avainasema yhtiön visiossa kehittyä johtavaksi palveluntarjoajaksi veden kiertokulun eri vaiheissa ja suunnannäyttäjäksi ympäristön tuhoutumisen vähentämisessä. Liiketoimintaryhmä keskittyy veden jakeluun ja sanitaatioon, vesivarojen hallintaan, geotieteeseen sekä ympäristöpalveluihin. Bernd Kordes jatkaa liiketoimintaryhmän johtajana.

 

Myös Energia jää omaksi liiketoimintaryhmäkseen jatkossakin. Tulevaisuudessa liiketoimintaryhmä on kuitenkin enenevässä määrin mukana energiatehokkuutta lisäävissä ja ympäristöhaittojen vähentämiseen tähtäävissä projekteissa ja teknologioissa. Energia-liiketoimintaryhmän nykyinen johtaja Richard Pinnock on nimitetty konsernin strategisesta kasvusta vastaavaksi johtajaksi.

 

Nykyisen Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmän nimi muutetaan Teollisuus-liiketoimintaryhmäksi. Metsäteollisuus säilyy edelleen liiketoimintaryhmän keskeisenä painopistealueena, mutta ryhmä jatkaa laajentumistaan myös muihin teollisuuslaitoksiin ja -prosesseihin, kuten kemianteollisuuteen. Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmän nykyinen johtaja Martin Kuzaj on nimitetty Teollisuus-liiketoimintaryhmän johtajaksi.

 

Lisäksi Pöyry muodostaa uuden Liikkeenjohdon konsultointi -liiketoimintaryhmän. Siihen yhdistetään nykyiset Metsäteollisuus- ja Energia-liiketoimintaryhmien liikkeenjohdon konsultointitoiminnot. Tavoitteena on liiketoiminnan kaksinkertaistaminen noin viidessä vuodessa ja konsultointipalvelujen laajentaminen kaikille niille alueille, joilla voidaan saavuttaa synergioita Pöyry-konsernin sisällä. Liiketoimintaryhmän johtaja ilmoitetaan myöhemmin. Bernd Kordes toimii toistaiseksi liiketoimintaryhmän johtajana muiden tehtäviensä ohella.

 

Visiona olla edelläkävijä

 

Uuden visionsa myötä Pöyryn tavoitteena on olla edelläkävijä ja luoda suuntaviivoja omilla toimialoillaan. Visio perustuu yhtiön asiakastoimialoilla tapahtuviin merkittäviin muutoksiin. Kaupungistumisella ja väestönkasvulla, talouden maantieteellisen painopisteen siirtymisellä, ympäristön pilaantumisella sekä teknologisten innovaatioiden uudelleensuuntautumisella on merkittäviä vaikutuksia globaaliin kysyntään ja Pöyryn asiakkaiden liiketoimintaan.

 

Pöyry näkee tässä kehityksessä omalta osaltaan huomattavan kasvupotentiaalin ja sovittaa palvelutarjontaansa ja rakennettaan vastaavasti. Yhtiön tavoitteena on vauhdittaa kannattavaa kasvua sekä orgaanisesti että yritysostoilla, jotka tukevat vision toteuttamista.

Pöyryn uusi visio ohjaa yhtiön palvelutarjontaa ja painopistealueet kohdistuvat entistä suurempiin projekteihin, liikkeenjohdon konsultointiin, kustannustehokkuuteen detaljisuunnittelussa sekä keskeisiin maantieteellisiin markkinoihin.

”Aikomuksenamme on vuoteen 2020 mennessä kehittyä yhdeksi maailman johtavista konsultointi- ja suunnitteluyhtiöistä. Valitut liiketoimintasektorit, vahvempi fokusointi, liikkeenjohdon konsultointi, suuremmat projektit ja laadultaan erinomainen suunnittelu ja toteutus ovat kasvu- ja kannattavuustavoitteidemme saavuttamisen johtoajatuksia”, Pöyry Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Malinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyry muuttaa liiketoimintarakennettaan vuoden 2010 alusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat