Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylä sai vuoden 2014 Asuntomessut

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Jyväskylän kaupunki allekirjoittivat tänään 6.4. puitesopimuksen vuoden 2014 Asuntomessujen järjestämisestä Jyväskylässä. Messualueena toimii Äijälänrannan kaava-alue,joka sijaitsee Jyväsjärven itärannalla, noin 5 kilometrin päässä keskustasta. Kyseessä on kestävän kehityksen mukainen täydennysrakentamiskohde, jonne rakennetaan messuille 38 omakotitaloa, rivitalo, pienkerrostalokortteli ja Jyväsjärven rantaan tuleva 12-kerroksinen tornitalo. Alueelle rakennetaan vielä myöhemmin kerrostaloja.

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Jyväskylän kaupunki allekirjoittivat tänään 6.4. puitesopimuksen vuoden 2014 Asuntomessujen järjestämisestä Jyväskylässä. Messualueena toimii Äijälänrannan kaava-alue,joka sijaitsee Jyväsjärven itärannalla, noin 5 kilometrin päässä keskustasta. Kyseessä on kestävän kehityksen mukainen täydennysrakentamiskohde, jonne rakennetaan messuille 38 omakotitaloa, rivitalo, pienkerrostalokortteli ja Jyväsjärven rantaan tuleva 12-kerroksinen tornitalo. Alueelle rakennetaan vielä myöhemmin kerrostaloja.

Äijälänrannan asuinalueen tonttien esirakentaminen käynnistyy syksyllä 2011. Tonttien haku ja rakentaminen alkavat vuoden 2012 aikana.

”Kaavoittaminen ja rakentaminen on Jyväskylässä tunnetusti korkealaatuista. Uuden Äijälänrannan asuinalueen kaavoittaminen tarjoaa mahdollisuuden esitellä tulevaisuuteen suuntaavia asumisen kokeiluja ja kehittämistä suurelle yleisölle. Kun tähän yhdistyvät Jyväskylän tarjoamat monipuoliset kulttuuri- ja kaupalliset palvelut sekä hyvä saavutettavuus, messupaikkakunnalle asettamamme tavoitteet täyttyvät erittäin hyvin”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

”Jyväskylän vetovoima ja väestönkasvu on ollut 2000-luvulla suurten kaupunkinen huippua ja kasvu näyttää ennusteiden mukaan jatkuvan. Erinomaiset opiskelumahdollisuudet ja kiinnostavat työpaikat sekä viihtyisät asuinalueet ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet luovat hyvinvointia ja toimeliaisuutta. Uskon, että loistavalle paikalle ydinkeskustan tuntumaan, Päijänteen kupeeseen rakentuva laadukas asuntomessualue houkuttelee runsaasti kävijöitä”, Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson sanoo.

Jyväsjärveä kiertävä Rantaraitti kulkee Äijälänrannan halki, joten sieltä on erinomaiset kevyen liikenteen yhteydet keskustaan. Alueelle tulee leikkipuisto. Viheralueella on merkittäviä luonto- ja lintuarvoja, joten luonnon kanssa pyritään rauhanomaiseen rinnakkaiseloon. Äijälänrannasta löytyy myös vanhaa kulttuurihistoriallisesti arvokasta ympäristöä.

”Vuoden 2011 aikana järjestetään kaksi suunnittelukilpailua, joista Äijälänsalmen pienkerrostalokilpailu on tontinluovutuskilpailu ja toinen Jyväsjärven rannassa olevien tornitalojen suunnittelukilpailu”, Jyväskylän kaupungin hankejohtaja Anne Sandelin kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylä sai vuoden 2014 Asuntomessut”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat