Asuntomessut järjestetään vuonna 2012 Tampereella ja vuonna 2013 Hyvinkäällä

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus on päättänyt järjestää yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa asuntomessut vuonna 2012 ja Hyvinkään kaupungin kanssa vuonna 2013.  Suomen Asuntomessujen toimitusjohtajan Pasi Heiskasen mukaan yhtiön messupaikkakunnalle asetetut tavoitteet täyttyivät Tampereella ja Hyvinkäällä hyvin.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus on päättänyt järjestää yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa asuntomessut vuonna 2012 ja Hyvinkään kaupungin kanssa vuonna 2013.  Suomen Asuntomessujen toimitusjohtajan Pasi Heiskasen mukaan yhtiön messupaikkakunnalle asetetut tavoitteet täyttyivät Tampereella ja Hyvinkäällä hyvin.

”Molemmat ovat sijainniltaan tärkeitä aluepoliittisia toimijoita. Olemme tyytyväisiä, että messuratkaisut on näin voitu tehdä pitkällä aikavälillä, sillä siten voimme taata sisällön suunnittelulle riittävästi aikaa”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

Tärkeimpiä vaikuttavia tekijöitä messupaikkakuntaa valittaessa ovat Suomen Asuntomessujen mukaan kunnan vahva tahto ja sitoutuminen, luontainen asuntotarve ja -kysyntä sekä messualueen omaleimaisuus ja yleinen kiinnostavuus. Lisäksi valintaan vaikuttavat kunnan määrittelemät asuntopoliittiset ja kaupunkirakenteelliset tavoitteet ja teemat

Tampereen etuina ovat Suomen Asuntomessujen mukaan hyvien kulkuyhteyksien lisäksi se, että kaupunki on hakemassa uudenlaista matalan ja tiiviin pientaloalueen mallia, jossa tavoitteena on omakotiasumisen esittelyn lisäksi löytää uudenlaisia pientaloasumisen ratkaisuja.

Messualueeksi on valittu asuntoaluekokonaisuus, joka sijoittuu aivan Vuoreksen rakenteilla olevan uuden kaupunginosan keskustan tuntumaan.

”Tavoitteena on myös kansainvälistyminen, joka tulee näkymään messujen teemana arkkitehtuurissa, kaavoituksessa, asuntosuunnittelussa sekä piha- ja puistosuunnittelussa”, Vuores-projektin johtaja Pertti Tamminen Tampereen kaupungilta toteaa.

Hyvinkäällä asuntomessut aloittavat Hyvinkäällä Yli-Jurvan alueen kehittämisen 4 000 – 5 000 asukkaan osakeskukseksi. Hyvinkään kaupunginjohtajan Raimo Lahden mukaan kaupunki haluaa  Yli-Jurvan alueen kehittämiselle mahdollisimman hyvän lähdön ja on siksi hakenut asuntomessuja vuodelle 2013.

Edellisen kerran messut olivat Tampereella vuonna 1990. Hyvinkäällä ei ole aiemmin järjestetty asuntomessuja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntomessut järjestetään vuonna 2012 Tampereella ja vuonna 2013 Hyvinkäällä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat