Aamulehti: Ydinvoimalatyömaalla rikottiin tilaajavastuulakia

Olkiluoto 3:n ydinvoimalatyömaalla on rikottu laajasti tilaajavastuulakia, kertoo Aamulehti. Aluehallintoviraston tarkastuskertomuksista selviää, että 14 yritystä laiminlöi lain noudattamista. Yritykset olivat esimerkiksi jättäneet pyytämättä alihankkijoiltaan todistuksia eläkevakuutusten ottamisesta ja verojen maksamisesta. Tilaajavastuulain tavoitteena on torjua harmaata taloutta.

Olkiluoto 3:n ydinvoimalatyömaalla on rikottu laajasti tilaajavastuulakia, kertoo Aamulehti. Aluehallintoviraston tarkastuskertomuksista selviää, että 14 yritystä laiminlöi lain noudattamista. Yritykset olivat esimerkiksi jättäneet pyytämättä alihankkijoiltaan todistuksia eläkevakuutusten ottamisesta ja verojen maksamisesta. Tilaajavastuulain tavoitteena on torjua harmaata taloutta.

Seitsemää yritystä on jouduttu ohjeistamaan kirjallisesti. Viiden yrityksen kanssa virastolla on meneillään laiminlyöntimaksuprosessi, ja kaksi muuta yritystä on jo aikaisemmin määrätty maksamaan laiminlyöntimaksuja.

Olkiluodon kolmosreaktorin tilanneesta Teollisuuden Voimasta TVO:sta arvioidaan Aamulehdelle, että tilaajavastuulain noudattamisessa voi olla pientä alkukankeutta. TVO aikoo käydä läpi työmaahan liittyvät valvontaprosessit.

Vastuu tilaajalain laiminlyönneistä ei ulotu pääurakoitsija Arevaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aamulehti: Ydinvoimalatyömaalla rikottiin tilaajavastuulakia”

Vastaa