Kokeile kuukausi maksutta

Quattrorakennus osti Harkimon ulos Meri-Hangosta – Kasslin ei jatka toimitusjohtajana

(KORJAUS: Mira Kasslinia koskeva osa jutusta muotoiltu uudelleen) 

Quattrogroupiin kuuluva Quattrorakennus Oy on 3. marraskuuta toteutetulla kaupalla ostanut 75 prosenttia Hangon Rantakiinteistöt Oy:n osakekannasta liikemies Harry ”Hjallis” Harkimolta ja Tomi Vannakselta. Kaupan myötä Meri-Hanko-projektista vastaava yhtiö on nyt siirtynyt kokonaan Quattrogroupin haltuun, sillä Quattro osti jo alkuvuodesta 25 prosentin osuuden Hangon Rantakiinteistöistä. Quattrogroupin konsernijohtaja Lasse Alanne kertoi Rakennuslehdelle, ettei hän halua julkistaa Hangon Rantakiinteistöjen osakkeista maksettua hintaa.

(KORJAUS: Mira Kasslinia koskeva osa jutusta muotoiltu uudelleen) 

Quattrogroupiin kuuluva Quattrorakennus Oy on 3. marraskuuta toteutetulla kaupalla ostanut 75 prosenttia Hangon Rantakiinteistöt Oy:n osakekannasta liikemies Harry "Hjallis" Harkimolta ja Tomi Vannakselta. Kaupan myötä Meri-Hanko-projektista vastaava yhtiö on nyt siirtynyt kokonaan Quattrogroupin haltuun, sillä Quattro osti jo alkuvuodesta 25 prosentin osuuden Hangon Rantakiinteistöistä. Quattrogroupin konsernijohtaja Lasse Alanne kertoi Rakennuslehdelle, ettei hän halua julkistaa Hangon Rantakiinteistöjen osakkeista maksettua hintaa.

image

”Quattrogroup on ollut mukana Meri-Hanko-projektissa jo runsaan vuoden ajan ja rakentaa hankkeen ensimmäistä vaihetta, Hangon Grandia. Nyt toteutettu kauppa oli strateginen toimenpide, jolla varmistamme hankkeen kokonaisvaltaisen suunnittelun ja toteutuksen merellisen Hangon parhaille paikoille”, Alanne sanoo.

Mira Kasslin irtisanoutui

Kauppa johti myös siihen, että MTV3-kanavan Diili-ohjelman kautta Hangon Rantakiinteistöjen toimitusjohtajaksi tullut Mira Kasslin ei enää jatka yhtiön vetäjänä. Käytännössä Meri-Hanko-projektin vetovastuun ottaa Quattrorakennuksen toimitusjohtaja Matti Toikka. Toikka ja Kasslin toteavat yhteisessä tiedotteessaan, että Kasslin irtisanoutui itse sen jälkeen, kun Harkimo myi osuutensa Hangon Rantakiinteistöistä.

Alanteen mukaan kiinteistönvälityksen parissa aiemmin toiminut Kasslin jatkaa kuitenkin vielä projektin parissa, mutta ei enää vedä hanketta.

”Hän touhuaa siinä vielä muutaman kuukauden ja keskittyy myyntiin, jota hän on aiemminkin tehnyt ja jota hän ehkä myös hieman paremmin osaa. Tuommoinen 100 miljoonan euron hanke on aika paljon muutakin kuin myyntiä”, Alanne toteaa.

Ensimmäisen kohteen kaikki asunnot myyty

Meri-Hanko-projekti sisältää hotellin ja yhteensä lähes kahdensadan asunnon kokonaisuuden. Projekti etenee Hangon kaupungin kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen mukaisesti.

Ensimmäisenä toteutetun asunto-osakeyhtiön Hangon Grandin myynti on sujunut hyvin, sillä kohteen 27 asunnosta on Alanteen mukaan yhtä lukuun ottamatta kaikki myyty. Kohteen on tarkoitus valmistua juhannukseksi 2012.

Hankkeen seuraava vaihe on Tehtaanniemelle sijoittuvan hotellin rakennustöiden aloittaminen. Tontilta on jo purettu vanhat Mekanon konepajan rakennukset.

”Hotellin rakentaminen alkaa tammi-helmikuussa 2012 operaattorineuvottelujen etenemisestä riippuen”, Alanne kertoo.

Suunnitelmat menevät uusiksi

Hangon kaupunki valmistelee ja käynnistää vielä tämän vuoden puolella kunnallistekniikan ja tieverkoston rakentamisen Kuningatarvuoren (Drottningberget) alueella. Asuntojen rakentaminen Kuningatarvuorella alkaa keväällä 2012. Kuningatarvuorelle on alun perin kaavailtu rakennettavan noin 170 asuntoa. Ensimmäisessä vaiheessa Kuningatarvuorelle on ollut tarkoitus toteuttaa 66 huoneistoa, joiden keskikoko olisi noin 60 neliömetriä.

Alanne kertoo, että suunnitelmia vedetään kuitenkin parhaillaan hieman uusiksi. Uusissa suunnitelmissa asuntoja suurennetaan hieman ja samalla asuntojen määrä supistuu jonkin verran alun perin kaavaillusta.

”Me olimme jo tehneet ennakkomarkkinointia, mutta saimme vähän sellaista palautetta, että pitäisi olla isompia asuntoja ja sen takia suunnitelma pannaan uusiksi. Meillä olisi ollut mahdollisuus jättää rakennuslupapaperit syyskuun lopulla, mutta nyt on sitten suunniteltu uusiksi. Varmaan jouluun asti menee ennen kuin jätetään uudet paperit. Siten varsinaista uutta ennakkomarkkinointiakin päästään aloittamaan vasta joulukuun puolella”, Alanne toteaa.

Uusista suunnitelmista vastaa aiempaan tapaan Arkkitehtitoimisto Avarc Oy:n arkkitehti Aaro Virkkunen.

Kuningatarvuoren rakentaminen on tarkoitus toteuttaa kolmessa vaiheessa. Alanne sanoo rakentamisen etenevän sen mukaan, miten myynti vetää. Hän arvioi, että projekti voisi valmistua kokonaisuudessaan vuonna 2014.

Tätä artikkelia on kommentoitu 14 kertaa

14 vastausta artikkeliin “Quattrorakennus osti Harkimon ulos Meri-Hangosta – Kasslin ei jatka toimitusjohtajana”

 1. tässä nähdään, että Diili-ohjelma on vain leikkiä.

 2. Olen hääpnaadilla lyöty.
  Venäjän rakentaja alkaa kiinteistökehittäjäksi. Jos ei Kasslin tiedä muusta kuin myymisestä niin mitä Alanne tietää kiinteistökehittämisestä……kohta varmasti paljon enemmän.

 3. Hjalliksella loppui rahat (siis tähän hommaan) ja Lasse tuli sopivilla ehdoilla hätiin.

  Tervetuloa Nelos-Lasse kiinteistösijoittamisen ihmemaailmaan oikein ’big-time’ !

 4. Aika suoraa *ittuilua Kasslinille. Varmasti mukava ”touhuilla” vielä muutama kuukausi firmassa…..

  1. Liian iso pala Kasslinille.. touhuaa ehkä vielä muutaman kuukauden.. REPESIN! Mira oli pikkasen ylimielinen, pikkasen!

 5. Ei Kasslinia oltu ikinä tarkoitettukaan vetämään isoa projektia eikä hän siihen olisi pystynytkään. Isot pojat tekivät diilin keskenään ja Harkimo sai Diilistä sen mitä tarvitsi: ilmaista julkisuutta projektin myyntiavuksi

 6. mitä nämä nykyiset omistajat ovat miehiään? Mistä hankkinut kannustimensa? ainakin taloustietojen osalta ei ole kyseessä mikään sen suurempi juttu (siis mikäli katsoin oikein)

  1. Quattrogemini syntyi 1990-luvun laman aikana maineikkaan Teräsbetonin raunioilta. Omistajasuku oli tyhjentänyt firman laman alkaessa.Yhdyspankin käsiin ajautunut firma oli kaatua Kubinkan sotilaskylän tappioihin Venäjällä. Vientijohtaja Lasse Alanne teki omat ratkaisunsa ja perusti muiden avainhenkilöiden kanssa Quattrogeminin jatkamaan projektivientiä Venäjällä. Sahalinin öljykenttähankkeen tukityöt oli yksi suurimmista ja tuottoisimmista töistä. Asiakaskunta on koostunut lähinnä länsiyhtiöistä Venäjällä. Suomessa tytäryhtiö Rakennusgeminin toiminta ei ole ollut erityisen menestyksellistä.

   Tämä näin muistinvaraisesti.

   1. Mira Kasslin hankkeen toimitusjohtajana oli hyvä tsoukki.

    olihan se selvää ettei m++at riitä moiseen hommaan etenkin kun ei tiedä rakentamisesta käytännössä mitään

    1. Jospa Venäjän rakentaja odottaa, että venäläiset palaavat takaisin .

 7. Kyllä Hjallis taisi olla ainoa ( taas) joka jotain HANKO-projektista nettosi ! Ajattelin jo silloin diilin aikoihin,että millä ilveellä Hankoon ajateltu Hotelli ynnä loma-asuntokapasiteeti saadaan kannttamaan ymärivuotisesti . matkailu mielessähän Hanko elää vain kuukauden vuodessa ,eli heinäkuun. Ja kyllä vuosien varrella on muitakin ”visionäärejä” kaupungissa pyörinyt kuin kiinteiskehityksen ammattilainen Harkimo. Taitaa tulla kallis opintomatka Quatrolle !
  Samanhan Hjallis teki jo Sipoonrannassa Skanskalle . Nyt on rakentaminen pantu jäihin hamaan tulevaisutteen ja vain 10 %:aa rakennettu ja 5 %:a myyty mutta Hjallis on saanut rahansa ja touhuaa nyt Vierumäellä.

  1. Herra Alanteella ei ole koskaan ollut itsekritiikkiä missään käänteissään.Innokkaan pojan tavalla hän on mennyt itäprojekteissa , tärkeää on ollut,että projektit on ” suuria ” . Ilmeisesti Ekeltä tuli perusoppia kuinka hommia” hoidellaan”.
   Suomen projekteissa on nähty todellinen osaamisen taso,vallankin silloin kun tilaajana on ollut rakennuttamisen tiukka ammattilainen.

 8. Uusimpien huhujen mukaan kiinteistökuningatar Kaisa on lupautunut myymään Lassen kämpit….

 9. Hanko sulkee poliisiasemankin kun Lasse tulee pitämään jöötä koko kaupungissa.

  Nyt Qattro haukkasi……ison palan……

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat