Kokeile kuukausi maksutta

Hjallis ja Hanko tekivät diilin miljoonien rakennusurakasta

Liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo aikoo rakennuttaa Hangon paraatipaikoille kolmisensataa asuntoa ja uuden hotellin. Kolmessa vaiheessa toteutettavan hankkeen kokonaisarvo on 70 miljoonaa euroa. Kaupungin päättäjät ovat ottaneet Harkimon vastaan myötäsukaisesti, sillä Hangon kaupunginvaltuustossa 33 valtuutettua äänesti hankkeen puolesta ja vain kaksi vastusti sitä.

Liikemies Harry "Hjallis" Harkimo aikoo rakennuttaa Hangon paraatipaikoille kolmisensataa asuntoa ja uuden hotellin. Kolmessa vaiheessa toteutettavan hankkeen kokonaisarvo on 70 miljoonaa euroa. Kaupungin päättäjät ovat ottaneet Harkimon vastaan myötäsukaisesti, sillä Hangon kaupunginvaltuustossa 33 valtuutettua äänesti hankkeen puolesta ja vain kaksi vastusti sitä.

-Hangon projektista tulee haasteellisempi kuin Sipoonrannasta, Harkimo maalailee.

Viime syksyn Diili-ohjelmassa Harkimo etsi myyntijohtajaa Helsingin kupeeseen valmistuville asunnoille. Kilpailun voittanut Antti Seppinen kuuluu ensi syksyn Diili-ohjelman johtoryhmään yhdessä Hjalliksen ja kansanedustaja Leena Harkimon kanssa. Nyt leijonankyntensä pääsee näyttämään 400 tarjokkaasta kilpailuun valitut seitsemän miestä ja seitsemän naista, joista yhden Harkimo palkkaa Hangon-projektiin syksyn Diili-jaksojen päätteeksi.


Harkimo on jo viides neuvottelukumppani

-Harkimo on nyt viides neuvottelukumppani tämän hankkeen ympärillä. Jos emme olisi tehneet sopimusta hänen kanssaan, neuvotteluja olisi jatkettu jonkun muun kanssa, Hangon kaupunginjohtaja Jouko Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukaan aiemmat neuvottelut muiden yrittäjien kanssa kariutuivat eri syistä. Vuoden päivät virassaan ollut Mäkinen ei näe kaupunkinsa tilaa yhtä synkkänä kuin Harkimo, sillä taantuman kurimukseen joutunut satamakin alkaa elpyä.

Harkimon projektista hankolaiset toivovat piristystä kaupungin matkailuun. Uusi hotelli toisi arviolta sata vuodepaikkaa lisää kaupunkiin, jonka ainoa hotelli on ollut kiinni jo vuosia. Perinteisesti Hangon-kävijät ovat majoittuneet pitsihuviloiden pensionaateissa, joista yksi on avoinna ympäri vuoden.

Mäkinen ei ryhdy ennakoimaan, milloin Harkimon rakennushanke valmistuu lopullisesti. Ensimmäisessä vaiheessa Harkimo rakentaa asuntoja, seuraavaksi hotellin ja kolmanneksi taas asuntoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hjallis ja Hanko tekivät diilin miljoonien rakennusurakasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat