Kokeile kuukausi maksutta

Quattrorakennus rakentaa Harkimon Meri-Hangon

MTV3-kanavan Diili-ohjelmasta tutuksi tullut Hangon kolmiosainen rakennushanke Meri-Hanko on jo käynnistynyt, kun Hangon Grandiksi nimettyyn kohteeseen rakennetaan parhaillaan 27 asuinhuoneistoa. Kolmesta rakennusprojektista muodostuvan kokonaisuuden arvo on 93 miljoonaa euroa. Kaikkien kolmen kohteen rakentamisesta vastaa Quattrogroupiin kuuluva Quattrorakennus Oy. Rakennuttajana toimii Hangon Rantakiinteistöt Oy, jonka hallituksen puheenjohtaja on liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo.

MTV3-kanavan Diili-ohjelmasta tutuksi tullut Hangon kolmiosainen rakennushanke Meri-Hanko on jo käynnistynyt, kun Hangon Grandiksi nimettyyn kohteeseen rakennetaan parhaillaan 27 asuinhuoneistoa. Kolmesta rakennusprojektista muodostuvan kokonaisuuden arvo on 93 miljoonaa euroa. Kaikkien kolmen kohteen rakentamisesta vastaa Quattrogroupiin kuuluva Quattrorakennus Oy. Rakennuttajana toimii Hangon Rantakiinteistöt Oy, jonka hallituksen puheenjohtaja on liikemies Harry "Hjallis" Harkimo.

image

”Hanko on muutakin kuin vain mahtava kesäkaupunki. Sillä on potentiaalia vaikka muille jakaa. Kaupungin ytimeen ei ole rakennettu käytännössä mitään näkyvää 2000-luvun puolella, mutta nyt Etelä-Suomen helmen on aika herätä ruususenunestaan”, Harkimo totesi esitellessään hanketta median edustajille tiistaina 21. kesäkuuta Helsingissä.

Jo käynnistyneen Hangon Grandin lisäksi kaksi muuta osaprojektia ovat Drottningberget ja Hotel Hanko. Drottningberget muodostuu noin 170 asunnosta ja Hotel Hankoon tulee 101 huonetta ja 8 huvila-sviittiä. Drottningberget ja Hotel Hanko syntyvät Arkkitehtitoimisto Avarc Oy:n piirustusten pohjalta. Avarc on vastannut myös toisen Harkimon hankkeen, Sipoonrannan, suunnittelusta.

Drottningbergetin asunnot rakennetaan Hangon vierassataman länsipuolella sijaitsevalle niemelle. Ensimmäisessä vaiheessa Drottningbergetiin valmistuu 66 huoneistoa, joiden keskikoko on noin 60 neliömetriä. Jos on enemmän tilantarvetta, yhdistelemällä asunnoista saa isompia kokonaisuuksia. Tämän hetken suunnitelmien mukaan Drottningbergetin noin 170 asunnon kokonaisuus valmistuu kolmen vuoden kuluessa.

Alueen pääarkkitehti Aaro Virkkunen on pyrkinyt suunnittelutyössään ottamaan huomioon ympärivuotisuuden yhdistettynä lomarakentamisen rentoon ja lämpimään, mutta samalla aistikkaan tyylikkääseen ilmeeseen. Julkisivujen puurakenteet tuovat tuulahduksen perinteisten kalastuskylien hengestä. Pääosin yhteen tasoon rakennettavissa huoneistoissa yhdistyy yksilöllisyys ja yhteisöllisyys. Lähes kaikista asunnoista aukeaa merinäköala. Kukin villamainen rakennus koostuu 4-12 asunnosta, joita yhdistää oma yhteinen viherpiha.

Hanko odottaa hankkeesta piristysruisketta

Hangon vastavalittu kaupunginjohtaja Jouko Mäkinen on innoissaan kolme eri kohdetta sisältävän rakentamiskokonaisuuden piristävistä vaikutuksista Hankoniemelle.

”Mittavalla projektilla on jo nyt työllistävä vaikutus Hangon talousalueelle puhumattakaan siitä, kun uusi hotelli ja Drottningbergetin lähes 200 asuntoa ovat valmistuneet. Hanko on perinteisesti vilkas kesäkaupunki, joka saa mittavasta uudisrakentamisesta sykettä myös hiljaisempaan talvikauteen”, Mäkinen totesi.

”Kaupunki on myös itse panostanut laajentumiseen muun muassa investoimalla lähes kymmenen miljoonaa  vesi- ja viemäriverkostoon. Satamaan on satsattu toiset kymmenen miljoonaa”, Mäkinen sanoi.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Quattrorakennus rakentaa Harkimon Meri-Hangon”

  1. Jos kate vain on kohdallaan, tämähän vaikuttaa aika hyvältä ”diililtä” myös Quattrolle. Kyseessähän on siis kokonaisuudessaan lähes 100 miljoonan euron hanke ja konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin puolet siitä. Vaikka hankkeen kokonaisinvestoinnista tietenkin menee suuri osa myös muille, ko. hanke turvaa kohtuullisen mukavan osan Quattron työkannasta seuraavan kolmen vuoden ajan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat