Espoo harkitsee sairaalan sijoittamista Puolarmetsän sijaan Jorviin

Espoon kaupunginhallitus päättää maanantaina 5.12., aloitetaanko selvitystyö Espoon sairaalan rakentamisesta vaihtoehtoisesti Jorvin sairaalan viereen. Sairaalaa on suunniteltu Puolarmetsän sairaalan yhteyteen yhdistettynä kuntoutussairaalaan.  Hankkeen luonnossuunnitelmista on laskettu syyskuussa 2011 kustannusarvio, johon perustuen on odotettavissa, että aiemmin esitetyt alustavat kustannusvaraukset ylittyvät huomattavasti. Jorvi-vaihtoehdon investointikustannukset jäävät todennäköisesti useita kymmeniä miljoonia Puolarmetsä-vaihtoehtoa pienemmiksi.

Espoon kaupunginhallitus päättää maanantaina 5.12., aloitetaanko selvitystyö Espoon sairaalan rakentamisesta vaihtoehtoisesti Jorvin sairaalan viereen. Sairaalaa on suunniteltu Puolarmetsän sairaalan yhteyteen yhdistettynä kuntoutussairaalaan.  Hankkeen luonnossuunnitelmista on laskettu syyskuussa 2011 kustannusarvio, johon perustuen on odotettavissa, että aiemmin esitetyt alustavat kustannusvaraukset ylittyvät huomattavasti. Jorvi-vaihtoehdon investointikustannukset jäävät todennäköisesti useita kymmeniä miljoonia Puolarmetsä-vaihtoehtoa pienemmiksi.

Hankkeen sairaalatoimintojen siirtäminen Jorvin sairaalan yhteyteen toisi toiminnallisia ja toiminnan kustannuksiin vaikuttavia etuja. Tavoitteena on, että tähänastiset suunnitelmat käytetään hyväksi ja ettei sairaalan rakentaminen viivästy, vaikka paikka vaihtuisikin Puolarmetsästä Jorviin.

Uuden sairaalan hoitokonseptiin liittyvä valmistelu on sovellettavissa myös uuteen ympäristöön. ”Pois sängystä, mukaan elämään ja arkeen” tulee sijaintipaikasta riippumatta olemaan toiminnan kantavia periaatteita. Potilaita kannustetaan aktiviteetteihin, jotka edistävät kuntoutumista ja hyvinvointia. Myös kestävän rakentamisen periaatteet säilyvät: energiankulutus optimoidaan ja ympäristöhaitat minimoidaan.

Puolarmetsän sairaalan peruskorjauksesta sekä uudisrakennuksesta järjestettiin vuonna 2008 kansainvälinen arkkitehtikilpailu, jonka voitti Orkidea-niminen ehdotus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo harkitsee sairaalan sijoittamista Puolarmetsän sijaan Jorviin”

Jätä kommentti