Espoon kaupunginhallitus hyväksyi Puolarmetsän sairaalan hankesuunnitelman

Espoon kaupunginhallitus on 10. toukokuuta pitämässään kokouksessa osaltaan hyväksynyt Puolarmetsään rakennettavan Espoon sairaalan ja seniorikeskuksen hankesuunnitelman. Samalla kaupunginhallitus on päättänyt, että hanke toteutetaan ensisijaisesti kumppanuusmallilla ja toissijaisesti kaupungin omistaman ja takaaman, perustettavan yhtiön toimesta. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto.

Espoon kaupunginhallitus on 10. toukokuuta pitämässään kokouksessa osaltaan hyväksynyt Puolarmetsään rakennettavan Espoon sairaalan ja seniorikeskuksen hankesuunnitelman. Samalla kaupunginhallitus on päättänyt, että hanke toteutetaan ensisijaisesti kumppanuusmallilla ja toissijaisesti kaupungin omistaman ja takaaman, perustettavan yhtiön toimesta. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto.

image

Hankkeen valmistelua jatketaan hankesuunnitelman ja kumppanuusmallin pohjalta siten, että tarjouspyyntö voidaan lähettää viimeistään vuoden 2011 alussa. Lopullinen päätös hankkeen toteuttamisen mallista tehdään tarjousten perusteella. Tavoitteena on allekirjoittaa sopimus kumppanin kanssa vuoden 2012 alussa, jolloin rakentaminen käynnistyisi vuoden 2012 alkupuolella ja sairaala valmistuisi 2015. Nykyisestä Puolarmetsän sairaalasta peruskorjattava Elä ja asu -yksikkö valmistuisi 2016-2017.

Uudisrakennus ja Puolarmetsän sairaalan peruskorjaus toteutetaan kansainvälisen arkkitehtikilpailun voittaneen Orkidea-ehdotuksen pohjalta. Espoon sairaalaan tulee kahdeksan 30-paikkaista kuntoutusosastoa sekä kuntouttavaa avopalvelua tarjoava kuntoutuskeskus, niin sanottu kuntoutuksen maailma. Lisäksi sairaalan tulee alueellinen terveysasema, suun terveydenhuollon tilat, röntgen ja laboratorio.

Energiatehokkuusluokkaan A sijoittuvan rakennuksen julkisivut ovat lasia, betonia ja puuta. Hankkeen kokonaislaajuus on 67 050 bruttoneliömetriä. Seniorikeskus sisältää asuntoja ja yhteistiloja noin 160 asukkaalle sekä avopalvelukeskuksen, johon sijoittuu monipuolisia senioripalveluja sekä kaikkien kuntalaisten käyttöön tarkoitettuja kokoontumis- ja liikuntatiloja sekä palveluja.

Tavoiteltava kumppanuussopimus kattaisi hankkeen toteutuksen, rahoituksen sekä palveluita, jotka sisältävät ainakin kiinteistön kunnossapidon ja huollon. Rahoitusaika olisi 20-30 vuotta, minkä jälkeen sairaala jäisi kaupungin tai sen osoittaman tahon omistukseen.

Espoon sairaala ja Oulun kaupungin Kastelin monitoimitalo ovat mukana Tekes-rahoitteisessa käytännön kumppanuusmallit -hankkeessa, jossa kehitetään innovatiivisia ratkaisuja julkishallinnon hankkeiden toteutukseen. Tavoitteena on edistää innovatiivisuutta ja luoda pohjaa laajempien markkinoiden synnylle.

Kumppanuusmallissa kaupunki keskittyy hoitopalvelujen laadukkaaseen ja tehokkaaseen tuottamiseen. Investoinnit rahoitetaan mahdollisimman edullisesti kaupungin budjetin ulkopuolelta. Rakentamisessa, kiinteistön ylläpidossa ja palveluissa hyödynnetään kumppanuuksia, millä varmistetaan tilojen laatu ja käytettävyys koko sopimuskauden ajan.

Valtuusto päättää lopullisesti hankesuunnitelmasta ja toteutusmallista. Koska kyseessä on poikkeuksellisen iso hanke sekä uusi toteutus- ja rahoitusmalli, kaupunginhallitus vastaa hankkeen jatkovalmistelusta ja kilpailutuksesta sekä hyväksyy tarvittavat sopimukset. Valtuustolle raportoidaan hankkeen etenemisestä seurantaraporttien yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon kaupunginhallitus hyväksyi Puolarmetsän sairaalan hankesuunnitelman”

Jätä kommentti