Espoon Puolarmetsän sairaalan arkkitehtikilpailun voitti ”Orkidea”

Espoon Puolarmetsään rakennettavan sairaalan kansainvälinen arkkitehtikilpailu on ratkaistu. Kilpailun voittajaksi valittiin Arkkitehtitoimisto K2S Oy:n ehdotus ”Orkidea”. Ehdotuksen tekijät ovat arkkitehdit Kimmo Lintula, Niko Sirola ja Mikko Summanen. Heidän avustajinaan toimivat Abel Groenewolt, Putte Huima, Tetsujiro Kyuma, Silva Labanti, Mikko Näveri ja Outi Pirhonen.

Espoon Puolarmetsään rakennettavan sairaalan kansainvälinen arkkitehtikilpailu on ratkaistu. Kilpailun voittajaksi valittiin Arkkitehtitoimisto K2S Oy:n ehdotus "Orkidea". Ehdotuksen tekijät ovat arkkitehdit Kimmo Lintula, Niko Sirola ja Mikko Summanen. Heidän avustajinaan toimivat Abel Groenewolt, Putte Huima, Tetsujiro Kyuma, Silva Labanti, Mikko Näveri ja Outi Pirhonen.

image

Kilpailun toinen palkinto meni ehdotukselle ”Silmusto”, jonka tekijä on Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:n arkkitehti Ilmari Lahdelma pääavustajanaan arkkitehti Teemu Halme. Muita avustajia olivat arkkitehdit Katri Rönkä, Jukka Savolainen, Miguel Silva, Jesperi Vara sekä arkkitehtiylioppilas Eva Haggrén.

Arkkitehtuurikilpailu käytiin kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe käytiin ideakilpailuna, jossa laadittiin yleissuunnitelma kampusalueelle. Ehdotuksia saatiin 48, joista valittiin toiseen vaiheeseen 6 ehdotusta. Ensimmäisen ja toisen palkinnon lisäksi kilpailuehdotuksista lunastettiin neljä työtä ja kunniamainintoja jaettiin kolmelle ehdotukselle.

Kilpailutehtävä oli poikkeuksellisen laaja, vaativa ja moniulotteinen, sillä se sisälsi varsinaisen sairaalarakennuksen lisäksi myös hahmotelmat Puolarmetsän nykyisen sairaalan muuttamisesta elä ja asu -seniorikeskukseksi sekä tämän ytimen ympärille ryhmittyvät asunnot, palvelut ja päiväkodin.

Tuomariston mukaan voittajaksi valittu ehdotus ”Orkidea” on arkkitehtoniselta otteeltaan raikas ja omaperäinen. Se esittää kiinnostavan ”hotellimaisen” idean sairaalan toteuttamisesta. Alueen maisemalliset tekijät ja paikan ominaispiirteet on kiinnostavalla ja oivaltavalla tavalla hyödynnetty osana ehdotusta.

Suunnitelmassa uudisosa sijoittuu vanhan Puolarmetsän sairaalan eteläpuolelle ja se on jaoteltu monimuotoisiin ja kaareviin rakennusmassoihin. Ratkaisu perustuu pääosin 2-3-kerroksisiin rakennusosiin sekä niihin liittyviin väljiin sisäpihoihin ja puutarhoihin. Nurmella peitetty kaksikerroksinen matalampi osa yhdistää erilliset uudet rakennusosat ja nykyisen osan toisiinsa. Se sisältää aula- ja palvelutiloja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Puolarmetsän sairaalan arkkitehtikilpailun voitti ”Orkidea””

Jätä kommentti