Cramo myy suuren osan siirtokelpoisten tilojen liiketoimintaansa

Cramo Oyj:n tytäryhtiöt Cramo Production Oy ja Cramo Finland Oy ovat allekirjoittaneet MB rahastojen hallinnoimien Profipri Oy:n ja Randum Oy:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan mainitut yhtiöt ostavat Suomessa Cramo Production Oy:n siirtokelpoisten tilojen valmistusliiketoiminnan sekä Cramo Finland Oy:n räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokrausliiketoiminnan Cramolta. Vakioitujen tilojen vuokrausliiketoiminnan yhtiö pitää itsellään. Liiketoimintojen myynnin arvioidaan toteutuvan maaliskuun 2012 loppuun mennessä. Kauppahintaa ei julkisteta.

Cramo Oyj:n tytäryhtiöt Cramo Production Oy ja Cramo Finland Oy ovat allekirjoittaneet MB rahastojen hallinnoimien Profipri Oy:n ja Randum Oy:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan mainitut yhtiöt ostavat Suomessa Cramo Production Oy:n siirtokelpoisten tilojen valmistusliiketoiminnan sekä Cramo Finland Oy:n räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokrausliiketoiminnan Cramolta. Vakioitujen tilojen vuokrausliiketoiminnan yhtiö pitää itsellään. Liiketoimintojen myynnin arvioidaan toteutuvan maaliskuun 2012 loppuun mennessä. Kauppahintaa ei julkisteta.

”Näiden kahden liiketoiminnan myynti vapauttaa johdon resursseja sekä pääomaa siirtokelpoisten tilojen ydinliiketoimintaamme. Strategiamme mukaisesti jatkamme vakioitujen siirtokelpoisten tilojen vuokraustoimintaa ja sen maantieteellistä laajentamista. Viimeisten vuosien aikana Cramo on investoinut paljon uusien vakioitujen siirtokelpoisten tilaratkaisujen kehittämiseen ja tämän liiketoiminnan laajentamiseen Pohjoismassa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Olen tyytyväinen siitä, että pääsimme sopimukseen MB Rahastojen kanssa, jolla on erinomaiset resurssit kehittää siirtokelpoisten tilojen valmistustoimintaa ja räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokraustoimintaa eteenpäin”, Cramon toimitusjohtaja Vesa Koivula sanoo.

Ossi Alastalo, joka on toiminut Cramon kalustonhallinnassa siirtokelpoisista tiloista vastaavana johtajana, siirtyy pois nykyisestä tehtävästään ja aloittaa ostajayhtiöiden toimitusjohtajana.

Valmistuksen omistaminen ei kuulu Cramon ydinliiketoimintaan 

Cramo Production valmistaa Suomessa siirtokelpoisia tiloja ja teollisuushalleja. Yhtiö työllistää noin 160 henkilöä, ja sen liikevaihto vuonna 2011 oli noin 26 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan myynti noudattaa Cramon strategiaa, jonka mukaan valmistuskapasiteetin omistaminen ei kuulu konsernin ydinliiketoimintaan. Cramo jatkaa vakioitujen siirtokelpoisten tilojen hankintaa valmistusliiketoimintaa jatkavalta yhtiöltä.

Cramo Finlandin räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokrausliiketoiminta koostuu siirtokelpoisista tiloista, joita käytetään lähinnä julkisella sektorilla sekä teollisuudessa, ja jotka on räätälöity asiakkaiden erityistarpeiden mukaisesti. Myytävän liiketoiminnan liikevaihto oli noin 5 miljoonaa euroa vuonna 2011.

Liiketoiminnan myynti on jatkoa Cramon aikaisemmalle, vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä Suomessa toteutetulle räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen portfolion myynnille. Nykyisen myynnin jälkeen Cramo ei enää toimi räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokrauksessa Suomessa.

Cramo tulee kirjaamaan järjestelystä kertaluontoisen noin kolmen miljoonan euron myyntivoiton Ebita-tasolla Q1/2012 tulokseensa. Lopullinen myyntivoitto riippuu kauppahinnan oikaisusta kaupan toteutumishetkellä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramo myy suuren osan siirtokelpoisten tilojen liiketoimintaansa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi