Kokeile kuukausi maksutta

Asuntojen vuokrien nousuvauhti voimistui alkuvuodesta

Asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä 3,3 prosenttia vuoden 2011 vastaavasta jaksosta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna asuntojen vuokrat nousivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 1,2 prosenttia. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta.

Asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä 3,3 prosenttia vuoden 2011 vastaavasta jaksosta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna asuntojen vuokrat nousivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 1,2 prosenttia. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 3,2 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 0,9 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat 2,3 prosenttia vuodessa ja muualla Suomessa 3,7 prosenttia.

Vantaan vuokrat kovassa nousussa

Helsingissä vuokrat nousivat vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä 2,5 prosenttia vuoden 2011 vastaavasta ajasta. Vantaalla vuokrat nousivat vuodessa 4,8 prosenttia. Espoo-Kauniaisissa vuokrien nousu jäi 1,9 prosenttiin.

Sen sijaan niin sanotuissa kehyskunnissa vuokrien suunta oli alaspäin. Vuodessa laskua kertyi 2,5 prosenttia.

Muista suurista kaupungeista voimakkainta vuokrien kasvua nähtiin Kuopiossa, missä ne nousivat vuodessa 5,9 prosenttia. Lahdessa vuokrat nousivat vuodessa 5,5 prosenttia, Turussa 3,7 prosenttia ja Tampereella 3,7 prosenttia.

Tilastokeskuksen neljännesvuositilasto perustuu työvoimatutkimuksen yhteydessä kerättävään haastatteluaineistoon ja Väestörekisterikeskuksen rakennus- ja huoneistorekisterin tietoihin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Asuntojen vuokrien nousuvauhti voimistui alkuvuodesta”

  1. Vähän alakanttiin nuo luvut, luulen.

    Tottakai nousee kun rakenteellinen alitarjonta on saatu aikaan viime vuosikymmenten päätöksillä.

    1. Ilmeisesti asuntosijoittajilla vaikeuksia pitää ostokset tuottavina. Eikä ihme. Suomalaisella vain on koko ajan vähemmän mahdollisuuksia maksaa riittävän suurta vuokraa, saati asuntolainaa, joten iso rysähdys asuntomarkkinoilla on jo lähellä.

      1. Sitä romahdusta asuntosijoittajakin toivoisi jotta uusia ”sopivan” hintaisia kohteita voisi tankata mutta taitaa olla vain toiveajattelua koska realiteetit eivät sitä tue!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat