Peab sai valmiiksi Seinäjoen sairaalan rakennusurakan

Seinäjoen sairaalan uusi Y-rakennus on valmistunut, ja rakentamisesta vastannut Peab Oy luovuttaa rakennuksen tilaajalle tiistaina 31. heinäkuuta. Kahdesta peräkkäisestä kylmästä ja hankalasta talvesta huolimatta rakennus valmistui alkuperäissuunnitelman mukaisessa aikataulussa. Rakentaminen alkoi loppuvuodesta 2009. Sairaalan viralliset vihkiäiset järjestetään 1. lokakuuta.

Seinäjoen sairaalan uusi Y-rakennus on valmistunut, ja rakentamisesta vastannut Peab Oy luovuttaa rakennuksen tilaajalle tiistaina 31. heinäkuuta. Kahdesta peräkkäisestä kylmästä ja hankalasta talvesta huolimatta rakennus valmistui alkuperäissuunnitelman mukaisessa aikataulussa. Rakentaminen alkoi loppuvuodesta 2009. Sairaalan viralliset vihkiäiset järjestetään 1. lokakuuta.

Kyseessä oli hyvin laajamittainen hanke, sillä Seinäjoen sairaalan Y-rakennuksen pinta-ala on noin 34 000 neliömetriä, talossa on noin 1 300 huonetta ja siitä tulee jatkossa 450 henkilön työpaikka. Arvioiden mukaan talossa vierailee päivittäin liki 2 000 kävijää.

Hankkeen kokonaisarvo hankintoineen oli peräti 70 miljoonaa euroa. Varsinaisen rakentamisen kustannusarvio oli 58 miljoonaa euroa, josta Peabin pääurakan osuus oli 23 miljoonaa euroa.

Myös hankkeen työllistävä vaikutus on ollut merkittävä. ”Kaiken kaikkiaan olemme perehdyttäneet lähes 1 000 henkilöä työmaalla projektin aikana”, työpäällikkö Vesa Mäkiranta Peabilta kertoo.

Eräs rakennuksen erityispiirteistä on se, että se on suunniteltu kestämään 100 vuotta normaalin 50 vuoden sijaan. Rakennustyömaalla tämä on näkynyt etenkin materiaalivalinnoissa sekä rakennustavoissa, kuten esimerkiksi siinä, millä tavalla liitokset on tehty.

Uutta sairaalarakennusta käyttävät Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Seinäjoen terveyskeskus sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab sai valmiiksi Seinäjoen sairaalan rakennusurakan”

Vastaa