Peab toteuttaa 23 miljoonan euron uudisrakennuksen Seinäjoen keskussairaalalle

Peab Oy rakentaa vuosien 2009-2012 aikana Seinäjoen keskussairaalan alueelle tiloja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille, Seinäjoen terveyskeskukselle ja Seinäjoen ammattikorkeakoululle. Rakennushankkeen työllistävä kokonaisvaikutus on noin 120 henkilötyövuotta. Rakennuttamisesta vastaa Kiinteistö Oy Seinäjoen Y-talo, jonka omistavat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Seinäjoen kaupunki.

Peab Oy rakentaa vuosien 2009-2012 aikana Seinäjoen keskussairaalan alueelle tiloja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille, Seinäjoen terveyskeskukselle ja Seinäjoen ammattikorkeakoululle. Rakennushankkeen työllistävä kokonaisvaikutus on noin 120 henkilötyövuotta. Rakennuttamisesta vastaa Kiinteistö Oy Seinäjoen Y-talo, jonka omistavat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Seinäjoen kaupunki.

”Rakennamme parhaillaan alueelle logistiikkakeskusta ja teemme sairaala-osastojen saneerausta”, sanoo Peabin Seinäjoen toimiston aluepäällikkö Mika Katajisto.

Kyseessä on varsin mittava hanke, sillä rakennettavan Y-talon pinta-ala on noin 34 000 neliömetriä. Koko hankkeen rakennusosalaskelman mukainen kustannusarvio on noin 57,6 miljoonaa euroa. Kohteen maanrakennus- ja perustamistyöt on urakoinut Lujatalo Oy ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa UKI Arkkitehdit Oy pääsuunnittelijanaan Antti Vanhala.

Peabilla on aiempaa kokemusta sairaalarakentamisesta muun muassa Tampereen TAYS:n R-talon toteuttamisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab toteuttaa 23 miljoonan euron uudisrakennuksen Seinäjoen keskussairaalalle”

Vastaa