Arelle Seinäjoen keskussairaalan uudisrakennuksen sähköurakka

Urakointi- ja kiinteistöpalveluyritys Are Oy on saanut sopimuksen Seinäjoen keskussairaalan yhteyteen rakennettavan Y-talon mittavasta sähköurakasta.

Urakointi- ja kiinteistöpalveluyritys Are Oy on saanut sopimuksen Seinäjoen keskussairaalan yhteyteen rakennettavan Y-talon mittavasta sähköurakasta.

Sairaaloiden talotekniikka on yksi Aren erikoisosaamisalueista. Tällä hetkellä yhtiö tuottaa taloteknisiä palveluita esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, Tampereen ja Turun yliopistollisissa keskussairaaloissa sekä Keski-Suomen keskussairaalassa.

Seinäjoen keskussairaalan viereen rakentuu vuosien 2009-2012 aikana Y-talo, joka on mittavin rakennusprojekti sairaala-alueella vuosikymmeniin. Rakennukseen sijoitetaan Seinäjoen kaupungin terveyskeskuksen, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymän 18 toiminta-yksikköä. Kiinteistöön tulee muun muassa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteinen maakunnallinen päivystyskeskus. Uudessa talossa tulee työskentelemään noin 460 henkilöä ja päivittäisten asiakaskäyntien määräksi arvioidaan 1 800.

Pinta-alaltaan lähes 34 000 neliömetrin kiinteistön rakennuttajana toimii Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Seinäjoen kaupungin yhdessä omistama kiinteistöosakeyhtiö. Kohteen pääurakoitsijana toimii Peab Oy. Rakennusurakka käynnistyy välittömästi. Rakennuksen kustannusarvio on 57,6 miljoonaa euroa. Y-talon arkkitehtisuunnittelija on UKI Arkkitehdit Oy Oulusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arelle Seinäjoen keskussairaalan uudisrakennuksen sähköurakka”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi