Kokeile kuukausi maksutta

Arelle Seinäjoen keskussairaalan uudisrakennuksen sähköurakka

Urakointi- ja kiinteistöpalveluyritys Are Oy on saanut sopimuksen Seinäjoen keskussairaalan yhteyteen rakennettavan Y-talon mittavasta sähköurakasta.

Urakointi- ja kiinteistöpalveluyritys Are Oy on saanut sopimuksen Seinäjoen keskussairaalan yhteyteen rakennettavan Y-talon mittavasta sähköurakasta.

Sairaaloiden talotekniikka on yksi Aren erikoisosaamisalueista. Tällä hetkellä yhtiö tuottaa taloteknisiä palveluita esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, Tampereen ja Turun yliopistollisissa keskussairaaloissa sekä Keski-Suomen keskussairaalassa.

Seinäjoen keskussairaalan viereen rakentuu vuosien 2009-2012 aikana Y-talo, joka on mittavin rakennusprojekti sairaala-alueella vuosikymmeniin. Rakennukseen sijoitetaan Seinäjoen kaupungin terveyskeskuksen, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymän 18 toiminta-yksikköä. Kiinteistöön tulee muun muassa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteinen maakunnallinen päivystyskeskus. Uudessa talossa tulee työskentelemään noin 460 henkilöä ja päivittäisten asiakaskäyntien määräksi arvioidaan 1 800.

Pinta-alaltaan lähes 34 000 neliömetrin kiinteistön rakennuttajana toimii Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Seinäjoen kaupungin yhdessä omistama kiinteistöosakeyhtiö. Kohteen pääurakoitsijana toimii Peab Oy. Rakennusurakka käynnistyy välittömästi. Rakennuksen kustannusarvio on 57,6 miljoonaa euroa. Y-talon arkkitehtisuunnittelija on UKI Arkkitehdit Oy Oulusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arelle Seinäjoen keskussairaalan uudisrakennuksen sähköurakka”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat