Vanhojen asuntojen hinnat jatkoivat laskuaan

Vanhojen kerrostalo- ja rivitaloasuntojen hinnat painuivat Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammikuussa koko maassa 0,7 prosenttia joulukuusta. Samalla Tilastokeskus tarkensi edellisten kuukausien lukuja. Tarkennettujen tietojen mukaan hinnat laskivat joulukuussa 0,5 prosenttia kuukautta aiemmasta, mutta marraskuussa hinnat nousivat 0,1 prosenttia edelliskuusta. Vuositason tarkastelussa asuntojen hinnat säilyivät tammikuussa edelleen nousussa. Nousua kertyi 0,7 prosenttia vuodessa.

Vanhojen kerrostalo- ja rivitaloasuntojen hinnat painuivat Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammikuussa koko maassa 0,7 prosenttia joulukuusta. Samalla Tilastokeskus tarkensi edellisten kuukausien lukuja. Tarkennettujen tietojen mukaan hinnat laskivat joulukuussa 0,5 prosenttia kuukautta aiemmasta, mutta marraskuussa hinnat nousivat 0,1 prosenttia edelliskuusta. Vuositason tarkastelussa asuntojen hinnat säilyivät tammikuussa edelleen nousussa. Nousua kertyi 0,7 prosenttia vuodessa.

image

Tammikuussa 2013 asuntojen hinnat pysyivät pääkaupunkiseudulla ennallaan joulukuuhun verrattuna, mutta muualla Suomessa hinnat laskivat 1,1 prosenttia. Vuositason tarkastelussa vanhojen asuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 2,1 prosenttia tammikuuhun 2012 verrattuna, kun taas muualla maassa hinnat laskivat 0,4 prosenttia.

Vuoden 2013 tammikuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 139 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 527 euroa ja muualla Suomessa 1 594 euroa.

Osakeasuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhojen asuntojen hinnat jatkoivat laskuaan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi