Kokeile kuukausi maksutta

Otaniemen puurakenteisesta toimistotalosta järjestetään suunnittelukilpailu

Senaatti-kiinteistöt on julistanut suunnittelukilpailun innovatiivisen puurakenteisen toimitilan toteuttamisesta Espoon Otaniemeen. InnOta-nimisen hankkeen tarkoituksena on rakentaa Finnveralle, Finprolle, Tekesille ja Geologian tutkimuskeskus GTK:lle yhteinen muuntojoustava toimitalo. Kilpailuun mukaan haluavat ryhmät voivat jättää osallistumishakemuksensa 16. elokuuta mennessä. Kilpailun tulos julkistetaan maaliskuuhun 2014 mennessä.

Senaatti-kiinteistöt on julistanut suunnittelukilpailun innovatiivisen puurakenteisen toimitilan toteuttamisesta Espoon Otaniemeen. InnOta-nimisen hankkeen tarkoituksena on rakentaa Finnveralle, Finprolle, Tekesille ja Geologian tutkimuskeskus GTK:lle yhteinen muuntojoustava toimitalo. Kilpailuun mukaan haluavat ryhmät voivat jättää osallistumishakemuksensa 16. elokuuta mennessä. Kilpailun tulos julkistetaan maaliskuuhun 2014 mennessä.

Rakennuksen tulee olla toiminnallisesti, elinkaaritaloudellisesti, kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen. Rakennuksen suunnittelulle on asetettu innovatiivisia tavoitteita, kuten teollisen puurakentamisen edistäminen, työympäristön uudenlainen konseptointi, uudet liikenneratkaisut ja älykäs pysäköinti. Suunnitteluryhmältä edellytetään muun muassa puurakentamisen asiantuntemusta.

Suunnittelukilpailu käydään Suomen Arkkitehtiliiton kilpailusääntöjen mukaisena julkisen hankintamenettelyn kutsukilpailuna.

InnOta rakennetaan GTK:n nykyisten tilojen yhteyteen siten, että uudisrakennus ja nykyiset tilat yhdistyvät. Alustavan toteutusaikataulun mukaan InnOtan rakennustyöt aloitetaan syys-lokakuussa 2014 ja valmiit tilat luovutetaan käyttäjilleen lokakuussa 2016. Korjaus- ja uudisrakentamisen yhteenlaskettu laajuus on noin 14 500 bruttoneliötä ja kustannusarvio 35,5 miljoonaa euroa.

Työ- ja elinkeinoministeriö, Aalto-yliopisto ja Espoon kaupunki aloittivat jo viime vuonna laajan ja pitkäkestoisen puurakennusteollisuuden ja puualan kehittämishankkeen. Hankkeen yhtenä tavoitteena on, että Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan muodostamasta kolmiosta muodostuu puurakentamisen ja puuosaamisen monipuolinen näyteikkuna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Otaniemen puurakenteisesta toimistotalosta järjestetään suunnittelukilpailu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat